Viisi vuotta sitten

teija loponen

Viisi vuotta sitten tammikuussa Suomessa tapahtui 16 kuntaliitosta, Yle-vero astui voimaan, Helsingin Sanomien sivukoko muuttui isosta broadsheet-koosta puolet pienempään tabloidiin ja 23.1. 2013 ilmestyi Koillis-Helsingin Lähitiedon ensimmäinen numero. Kaksi ensimmäistä tammikuista numeroamme olivat teknisesti vielä mentorimme Heimo Laaksosen nimissä, sillä virallisesti oma kustannusosakeyhtiömme syntyi 1. helmikuuta. Tammikuussa tehtiin kuitenkin jo kovasti sitä paikallista luettavaa, jota meiltä oli Vartin lopettamisen jälkeisinä kuukausina jo kovasti tivattu ja toivottu. Kiitos teille lehteä toivoneille ja suuren suuri kiitos myös kaikille teille yrittäjille, jotka ilmoitusvarauksillanne loitte uskoa uudelleen aloittamisen kannattavuuteen.

Aloittaessamme viisi vuotta sitten meillä ei vielä ollut omaa toimistotilaa, vaan teimme lehteä kukin kotoamme käsin. Ensimmäisen puolen vuoden ajan tapasimme pari kertaa viikossa lukijoita ja asiakkaita Malmintorin kauppakeskuksen Plazza Mocca  kahvilassa. Sinne saimme myös postilaatikon, johon meille saattoi jättää viestejä. Tuon kahvilan yrittäjän Päivi Riihilahti-Syväsen leipomaa täytekakkua tarjosimme eilen synttärikahvilla toimituksessa piipahtaneille.

Yhteistyö on koko viiden vuoden ajan ollut tärkeä avainsana. Ilman kirjoittavia ja kuvaavia avustajiamme lehdistä puuttuisi monia mielenkiintoisia juttuja, samoin lukijoilta tulleet vinkit juttuaiheista ovat kullan arvoisia.

Paikallislehtemme ei saa taloudellista tukea valtiolta, kunnalta tai poliittisilta puolueilta. Kaikki kulut maksetaan ilmoitustuloilla. Siksi olemme äärettömän kiitollisia kaikille ilmoittaja-asiakkaillemme, jotka mahdollistavat lehden julkaisemisen. Toisaalta kovan lukuarvon omaava lehti on myös heidän etunsa, Lähitiedosta ilmoitukset luetaan tarkasti. Tälläkin saralla yhteistyö on tärkeää. Monelle täkäläiselle on sydämenasia kannattaa paikallisia yrityksiä ja palveluja. Ja valinnanvaraa riittää, Koillisessa palveluntarjoajia on useimmilla aloilla vaihtoehdoiksi asti, kuten lehdestämme huomaa. Sydämellinen kiitos teille kaikille Lähitiedon yhteistyökumppaneille! Tästä käynnistyy seuraavat viisi vuotta.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliVäki lisääntyy – ja vähenee
Seuraava artikkeliLiiketilat lisääntyvät Malmintorilla