Liiketilat lisääntyvät Malmintorilla

malmintori
Helmikuun alussa Prisman tiloissa käynnistyy mittava uudistusprojekti. Kuva Teija Loponen

Malmintorin kauppakeskuksen suurin yritys, Prisma, käynnistää mittavan remontin helmikuussa. Remontin yhteydessä palataan yläkerran osalta 1990-luvulta tuttuun tilajakoon: pysäköintihallista tullaan käytävään, jonka toisella puolella on Prisma ja toisella puolella pieniä liiketiloja.

HOK-Elanto omistaa jatkossakin tulevan kulkukäytävän molemmat puolet ja vuokraa rakennettavat liiketilat eteenpäin.

-Minulle ei tuo vuokrauspuoli kuulu, mutta sen voin paljastaa, että yhteen niistä tiloista siirtyy S-pankki tuolta alakerrasta, kertoo Malmin uusi Prismajohtaja Mika Ruohonen.

Mika Ruohonen toimi aikaisemmin Tikkurilan Prismassa ja veti siellä onnistuneesti ison remontin läpi aikataulussa. Sama on nyt tavoitteena Malmilla.

-Tulemme uudistamaan tilat periaatteessa kokonaan. Alakerta saa uudet kylmälaitteet, ovellisen maitokaapin, ja samoin kaikki hyllyt uusitaan. Remontilla tullaan saamaan aikaan suuria energiasäästöjä, johon vaikuttaa myös koko valaistuksen vaihtaminen led-lamppuihin.

Myös kassapöydät vaihtuvat modernein 3 D-skannerein varustetuiksi, mikä nopeuttaa kassa-asiointia.

Uudet hyllyt tulevat mahdollistamaan päivittäistavaravalikoiman kasvattamisen tuhannella tuotteella.

-Kiinteistö täytti juuri 30 vuotta, joten uudistus tulee tarpeeseen. Yläkerrassa tuotevalikoimia tarkistetaan niin, että jäljelle jäävät ne tuotteet, joita asiakkaat täältä oikeasti hakevat. Tätä seulontaa on tehty myyntiraporttien avulla HOK-Elannon asiantuntijoiden toimesta, Mika Rahunen selventää.

Samassa rakennuksessa toimivan Lidl:n ja Malmin Citymarketin läheisyyttä Rahunen pitää hyvänä asiana, kilpailu pitää varpaillaan ja pistää kaikki laittamaan parastaan.

-Olemme nyt tammikuussa palkanneet lisää henkilökuntaa, jotta remontinkin aikana kaikki sujuisi mallikkaasti. Valikoimat eivät pari kuukautta kestävän remontin aikana supistu, mutta sijoituspaikat vaihtuvat väliaikaisesti.

Remontin pitäisi olla valmis toukokuun alussa.

Uusien liiketilojen syntyminen aikaansaa paikanvaihdoksia kauppakeskuksen sisällä, että tuo myös muutaman aivan uuden yrityksen kiinteistön palvelutarjontaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViisi vuotta sitten
Seuraava artikkeliPuistolassa asukkaat koolle tulevaisuutta selvittelemään