Väki lisääntyy – ja vähenee

Koillisen asukasmäärä on kasvussa. Kuva Teija Loponen

Koillisessa väkiluku kasvaa hiljalleen, mutta joidenkin kaupunginosien kohdalla luku onkin miinusmerkkinen.

Latokartanon peruspiirin Viikinrannassa, Latokartanossa, Viikin tiedepuistossa ja Viikinmäessä asukasluku kasvaa koko ajan, mutta Pihlajamäessä nykyisen 7240 asukkaan arvellaan pienenevän 6856:een vuoteen 2017 mennessä ja samoin Pihlajistossa vuoden 2017 asukasmäärän 2682 kutistuvan 2370 asukkaaseen.

Pukinmäessä asukasmäärä on laskenut tasaisesti vuosittain ja suuntaus jatkuu Helsingin tilastollisen vuosikirjan mukaan, vaikka Pukinmäkeen uusia taloja koko ajan rakennetaankin.

Malmin peruspiirissä arvellaan Ylä-Malmin asukasluvun pienenevän noin tuhannella asukkaalla kymmenessä vuodessa, Ala-Malmilla kasvavan yli tuhannella asukkaalla, Malmin lentokentän alueella kasvun lasketaan olevan vajaat 3000 henkeä. Tapaninvainiossa väkiluku pysynee lähes samana, Tapanilassa taas kasvaa vajaalla tuhannella.

Suutarilan peruspiirissä Siltamäen asukasluku säilyy vuosikirjan mukaan ennallaan, Töyrynummella miinusta tulee noin nelisensataa asukasta.

Puistolan peruspiirin Tapulikaupungissa kasvuvauhti kymmenessä vuodessa on noin sata henkeä, Puistolassa vähenee parilla sadalla asukkaalla, samoin Heikinlaaksossa. Tattarisuolla tilanne pysyy samana, Alppikylässä kasvua on odotettavissa reilut neljäsataa henkeä.

Jakomäessä asukasluvun arvellaan laskusuunnan jälkeen vaihteeksi kasvavan noin sadalla hengellä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHattelmalantien kaupalle ja kerrostaloille pohjakartta
Seuraava artikkeliViisi vuotta sitten