Mosa heräsi ja tori täyttyi

Torilla tavattiin pitkän talven jälkeen. Kuvat Teija Loponen

Iloisia kohtaamisia, mukavaa ohjelmaa sekä monenlaista ostettavaa. Jokakeväinen Mosa herää -tapahtuma järjestettiin jo 41. kerran Tapanilan torilla.

Mukana toripahtumassa oli monia sellaisiakin, jotka osallistuivat jo ensimmäiseenkin Mosa herää -tapahtumaan 40 vuotta sitten.

Tapanilan tori on Mosa herää -tapahtuman pääpaikka ja siellä väkeä oli välillä tungokseen asti. Beautiful animal -yhtye piti tunnelmaa yllä, kirjasto myi poistokirjoja, luokkatoimikunnat herkkuja ja Tapanila-Seura koivuklapeja. Kaikki menivät muuten kaupaksi.

Teatteri Tuike antoi torilla esimakua tulevasta lastenteatteriesityksestä ja heidän teltallaan saattoi myös pukeutua rooliasuihin. Lisäksi myös nuoret musisoijat esittivät taitojaan ja puolueilla oli omia telttojaan.

Tapanila-seuran puheenjohtaja Hanna Repo luki Hiidenkiven peruskoulun oppilaiden tekemiä haiku-runoja ja julkisti Tapanilan kunnia-asukkaan. Tai itse asiassa kaksi kunnia-asukasta, sillä tällä kertaa seura halusi yksituumaisesti antaa tunnustuksen seurassa pisimpään puheenjohtajana toimineelle ja alueen omaperäisyyden puolesta taistelleelle Vesa Kinnuselle sekä hänen vaimolleen Leena Kinnuselle. Leena on Vesan tavoin toiminut pitkään seuran johtokunnassa ja ideoinut paljon uusia tapahtumia sekä toiminut kyläyhteisön hyväksi monin tavoin.

Vesa Kinnunen totesi kiitospuheessaan, että hyvää kannattaa puolustaa ja säilyttää, kehittäen sitä varovaisesti. Hän myös kehotti juhlimaan tarpeeksi usein, sillä siten pysyy mieli iloisena!

Kinnusen pariskunta, Vesa ja Leena, ovat ansaitusti vuoden kunnia-asukkaat.

Mosa herää -tapahtumaan liittyvää ohjelmaa oli myös Kylätilalla, jossa muun muassa Mosan ääni -kuoro esiintyi. Lapsille oli pihalla suosittu kepparirata. Lisäksi kylätilalla kokoontuvat ukrainalaiset tarjosivat hiustenleikkuuta, hierontaa ja manikyyriä sekä erilaisia käsitöitä.

Tapanilan ala-asteen pihalla saattoi puolestaan ihmetellä paloautoa ja sen varustuksia sekä osallistua MLL:n temppurataan, jonka suoritettuaan sai pienen palkinnon.

Parin vuoden tauon jälkeen väkeä tuli tapahtumaan satamäärin ja he myös viihtyivät siellä loppuun saakka. Kokoontumiselle oli selkeä tarve.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPukinmäen kartano sai kansainvälisiä vieraita
Seuraava artikkeliPienten kahviviljelijöiden tukeminen sydämen asiana