Vihdoinkin totta: Kylätilayhdistys ostaa vanhan koulun

tapanilan kylätila
Tämä luokkahuone on suunniteltu yhteisölliseksi työtilaksi, joka on heti ensivaiheessa vuokrattavissa. Kuva Teija Loponen

Tapanilan kylätilayhdistyksen hallitus hyväksyi viime sunnuntaisessa kokouksessaan Helsingin kaupungin tekemän vastatarjouksen Tapanilan alakoulusta.

Tapanilassa perustettu Tapanilan Kylätilayhdistys on käynyt pitkään neuvotteluja suljetun alakoulurakennuksen vuokraamisesta sekä ostamisesta Kylätilaksi. Nyt neuvotteluissa on päästy niin pitkälle, että yhdistys voi ostaa rakennuksen kaupungilta.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Seppo Siika-ahon mukaan kaupungin tarjoama hinta on varsin kohtuullinen. Yhdistys rahoittaa vanhan koulun oston pitkäaikaisella pankkilainalla, jonka vakuutena tulee olemaan alakoulurakennus. Tuloja yhdistys tulee saamaan vuokraamalla tiloja muille yhdistyksille ja järjestöille kokous- ja harrastuskäyttöön sekä yrittäjille työtiloiksi ja asukkaille juhlatilaksi.

Kylätilayhdistys sai viime viikolla myös muita positiivisia uutisia.
-Kaupunginhallituksen käsittelyssä on vuoden 2018 asukasosallisuusrahoituksen esitys, jossa kylätilayhdistykselle ehdotetaan 57 100 euron tukea tulevalle vuodelle. Perusteluissa Tapanilan tuleva asukastila mainitaan erikseen uutena hankkeena alueella, jossa ei entuudestaan ole asukastoimintaa, iloitsee Siika-aho.
Kaupanteko tapahtuu heti alkuvuodesta ja toiminta koulun tiloissa alkaa saman tien.

Yhteisölliseksi työtilaksi suunniteltu luokka tulee olemaan käyttäjien vuokrattavissa jo heti toiminnan alkuvaiheessa ja muutkin tilat ovat soveltuvin osin harrastus- ja kokouskäytössä. Osa tiloista odottaa remontoimista. Vuokrattavista tiloista voi jo tiedustella osoitteesta tapanilan@alakoulu.fi.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHyvää joulua
Seuraava artikkeliMetsätieteiden opiskelijat veivät Mäntyniemeen joulukuusen