Läheltä löytyy

teija loponen

Meillä Koillis-Helsingissä on palvelujen suhteen varsin hyvät oltavat. Joulumarkkinoita ja myyjäisiä on niin paljon, että keskustan Tuomaan markkinoille ei ole mikään pakko lähteä. Jouluherkutkin saa näppärästi läheltä, joko lähikaupoista tai paikallisten marttojen myyjäisistä. Myös lahjapuolella kannattaa suosia lähistön palveluja, eikä lähteä kauemmas isoihin kauppakeskuksiin. Tavaralahjojen ohella erilaiset aineettomat lahjat ovat vuosi vuodelta suositumpia. Lahjakortit erilaisiin hoitoihin ja palveluihin ovat mainioita heille, joilla on jo kaikkea. Ja jos suosimme niissäkin paikallisia yrityksiä, säilyvät nämä palvelut jatkossakin täällä.

Iloksemme Koillisesta löytyy paljon sellaisia erikoisliikkeitä, joita ei isoista kauppakeskuksista löydä. Jos vaikkapa sälekaihtimien kiinnitysnuppi hajoaa, löytyy apu läheltä Malmin torin kupeesta. Suutareita on useammassa kaupunginosassa, samoin ompelijoita. Tattarisuolta löytyy erilaisia korjaamoja ja pajoja. Laskuvarjohyppy onnistuu sekin Malmilla. Autokouluun, konserttiin tai teatteriinkaan ei välttämättä tarvitse kauemmas lähteä. Näitä erikoispalveluja meidän tulisi osata arvostaa ja myös käyttää. Erikoisliikkeiden määrä on vuosi vuodelta vähentynyt. Vielä jokunen vuosikymmen sitten täältä löytyi myös urheiluvälinekauppoja ja huonekaluliikkeitä, mutta ei enää. Ahkera lähipalvelujen käyttäminen varmistaa niiden säilymisen kotikulmilla.

Posti on supistanut rajusti toimipisteitään ja siirtänyt palvelujaan muiden yritysten sivutoiminnoiksi. Nyt joulun alla pakettimäärät ovat olleet niin suuria, että hätäkeinot on otettu käyttöön. Posti on viisaasti avannut pop-up –pisteitä lähinnä entisiin Postin palvelupisteisiin, jotka nykyään toimivat postin lajittelupisteinä. Pientä ongelmaa on tuottanut se, että aina ei tieto paketin vaihtuneesta noutopisteestä ole asiakkaalle asti kantautunut.  Moitetta on tullut myös siitä, että väliaikainen piste voi sijaita kävellen liikkuvalle liian kaukana. Nyt jännitetään löytävätkö kaikki joulukortit perille ennen joulua. Niiden suosio on säilynyt ilmaisen sosiaalisen median käytön lisääntymisestä huolimatta.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliAnne Aalto jatkaa Erän johdossa
Seuraava artikkeliSiltamäen liikuntapuisto sai asvalttia