Pihlajistossa arvostetaan palveluja

Pihlajistoon valmistui noin vuosi sitten uusi senioreille suunnattu talo. Vuokraan sisältyy siivous kerran kuussa ja ikkunoiden pesu kerran vuodessa. Myös yhteistilat, kuten sauna, ovat maksutta käytössä.

Tapio Klemetti Graniittiasunnoista kertoo heidän saaneen paljon positiivista palautetta Pihlajiston Soinnusta.

– Kiitosta on tullut valoisista tiloista, sekä seinä- ja lattiapintojen murretuista ja lämminhenkisistä väreistä. Pesutupaa on suorastaan ylistetty, samoin ystävällistä palvelua ja sitä, että siivoojan tulosta ilmoitetaan puhelimitse, kertoo Klemetti saamastaan palautteesta.

Lähistön palvelut ja hyvät yhteydet ovat myös saaneet kehuja. Ensi vuonna liikennöinnin aloittavaa Raide Jokeria odotetaan innolla, sillä sen pysäkki on muutaman kymmenen metrin päässä.

Soinnussa on yhteistyökumppanina Hoitokoti Päiväkumpu, josta on nimetty lähihoitaja paikalla puoli päivää viikossa järjestäen ohjelmaa ja auttaen pienissä lääkinnällisissä, tai muissa asioissa.

– Kun avuntarve lisääntyy, lähihoitaja opastaa mihin kunnallisiin palveluihin asukas on oikeutettu ja niiden hakemisessa autetaan. Halutessaan asukkaat voivat myös ostaa lisäpalveluja Hoitokoti Päiväkummulta.

– Kyseessä on siis omaehtoinen kotona asuminen viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa, kiteyttää Tapio Klemetti.

Valtaosa asukkaista on muuttanut Sointuun muualta Helsingistä, mutta löytyy heitäkin, jotka ovat muuttaneet tuttavien ja sukulaisten perässä Sointuun jopa satojen kilometrien päästä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViikinrannan energiakorttelin kaavaa voi nyt kommentoida
Seuraava artikkeliMalmi menettää terveyspalveluita