Malmi menettää terveyspalveluita

Malmilta on päätetty sulkea psykiatrinen päivystys 3. lokakuuta alkaen ja siirtää se Haartamanin sairaalaan. Hus on kuitenkin ottanut leikkauslistalleen myös kaiken päivystystoiminnan lakkauttamisen Malmilla. Hus-yhtymä suunnittelee ensi vuonna säästötoimena Malmin sairaalan yhteispäivystyksen ja päivystysosaston lopettamista kokonaan. Samoin säästölistalle on nostettu Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystysten ja traumapäivystysten lopettaminen.
Leikkauslistaa on jo nyt kovasti kritisoitu sen vuoksi, että päivystykset ovat koko Uudellamaalla todella ruuhkautuneita. Malmillakaan ei tyhjäkäyntiä ole ollut. Husin johto on budjettia pohtiessaan laskenut, että ensi vuoden rahoituksesta puuttuisi lähes sata miljoonaa euroa. Malmin, Lohjan ja Porvoon päivystysten lakkauttaminen toisi säästöjä alle 20 miljoonaa. Lisäsäästöjä haetaan muun muassa tuottavuusohjelmalla, ICT-kuluista leikkaamalla ja sairaaloiden asiakasmaksuja nostamalla. Myös tarpeettomia kiinteistöjä saatetaan myydä. Pohditut päivystysosastojen lakkauttamiset tapahtuisivat ensi vuonna ja niistä päätetään loppuvuodesta, ellei lisärahaa jostain löydy. TL
Edellinen artikkeliPihlajistossa arvostetaan palveluja
Seuraava artikkeliLukijalta: Löytyykö albumeista kuvaa Malmin hautausmaan radasta?