Anne Aalto jatkaa Erän johdossa

Anne Aalto ja Kristiina Liikanen iloitsevat siitä hyvästä yhteishengestä, jolla Tapanilan Erässä toimitaan.

Tapanilan Erää on johtanut lähemmäs kolme vuotta vahva naiskaksikko Anne Aalto ja Kristiina Liikanen. Kristiina Liikanen on toiminut Erän toiminnanjohtajana reilut kaksi vuotta. Erän puheenjohtajana pian kolme vuotta toiminut Anne Aalto valittiin jatkamaan tehtävässä uuden kolmivuotiskauden.

-Anne on tuonut meille seuratoiminnan johtoon paljon uutta yritysmaailmasta. Johtokunnan kokoukset ovat napakoita ja tehokkaita, kehityskeskustelut on otettu kuvaan mukaan ja henkilöstön hyvinvointi  on parantunut, listaa toiminnanjohtaja Kristiina Liikanen.

Suurimpina haasteinaan Anne Aalto piti talouspuolta.

-Jostain oli pystyttävä nipistämään ja sitä tehtiin muun muassa laittamalla sopimuksia uusiksi, Aalto kertoo.

-Haastetta toivat kaupungin avustusjärjestelmän muutokset. Laaksosen Hempalle iso kiitos kaikesta avusta sen suhteen, Liikanen huomauttaa.

Parivaljakko joutui isojen laskelmien eteen myös kaupungin kilpailuttaessa nuorisotalotoiminnan.

-Vaikka muita Tapanilan nuorisotalon pyörittämisestä kiinnostuneita ei ollutkaan, jouduimme tekemään melkoisen paperisodan sen eteen ja edelleen jatkuvasti raportoimaan sopimuskohdista. Seuraava kilpailutus koittaa 2019.

Yksi virstanpylväs oli EräViikinkien yhdistyminen, mutta Anne Aalto ymmärtää hyvin sen, että Suomen parhaaksi noustaan vain yhdistämällä parhaat voimat.

Ilon aiheita riittää useita. Kävijämäärät nuorisotalolla ovat kasvaneet rutkasti, paikalla saattaa olla jopa sata nuorta joinakin iltoina. Tarvetta nuorisotalotoiminnalle siis on. Liikuntapainotteinen iltapäiväkerhomme juhlii tänä vuonna 30 vuoden ikää ja kerhomme on edelleen suosittu vaihtoehto alueen 1-2 luokkalaisten iltapäivätoiminnassa. Suuret kiitokset kuuluvatkin osaavalle ja sitoutuneelle henkilökunnalle. Tuomo Tammivuori on vienyt iltapäivätoimintaa sitoutuneesti ja ahkerasti eteenpäin vuosien varrella.

Reipasta kasvua on myös seuran jäsenmäärissä, etenkin senioriliikunnan puolella. Liikuntapäällikkö Kirsi Kautto on tehnyt erinomaista työtä harrasteliikunnan kehittämisessä ja eteenpäin viemisessä.

-Senioriliikkujien määrä on kaksinkertaistunut, mikä on aivan upeaa, kiittelee Kristiina Liikanen.

–Jso kiitos myös meidän jaostojen lukuisille lukuisille vapaaehtoistoimijoille, he ovat meille todella tärkeitä, Kristiina kiittelee.

-Ja upea asia on sekin, että ohjaajat ovat sitoutuneet hienosti tehtäviinsä tuntityöntekijöitä myöten, tällaista joukkoa on kiva johtaa, toteaa Anne Aalto.

Annelle on tärkeää urheiluseuran kehittyminen monella saralla, mukaan lukien digitalisointi, verkostoituminen esimerkiksi seuraparlamentin jäsenyydellä, siellä Kristiina on jäsenenä, ja saada eräläisiä mukaan myös lajiliittojen hallintoelimiin.

Johtokunnan työskentelyyn on otettu  mukaan pitkän tähtäimen suunnitelma ja asetettujen tavoitteiden etenemistä seurataan.

-Me tietysti haluamme olla koko Helsingin suurin ja paras seura tarjoten jäsenillemme elämyksiä, liikunnan riemua ja toimintaa kaikenikäisille liikuntapäiväkerhosta huippu-urheiluun, tiivistää puheenjohtaja seuran tavoitteet.

Seuran sisäisen kehittymisen tavoitteisiin pääsemiseksi on muun muassa lisätty jaosten välistä toimintaa, vastuutettu jaoston yhteyshenkilöt ja viestintähenkilöt ja lisäksi järjestetään henkilökunnan yhteisiä kokouksia ja pidetään yllä avointa keskusteluyhteyttä.

Anne Aallolla on itselläänkin suora yhteys arjen toimintaan, sillä hän edelleen toimii ohjaajana karatessa. Puheenjohtajuus merkitsee kokousten lisäksi melkoista määrää puhelimitse käytyjä keskusteluja ja neuvotteluja.

-Annen tehokkuus ja valmius tarttua asioihin helpottaa minunkin töitäni, kiteyttää toiminnanjohtaja Kristiina Liikanen uudelleenvalitun puheenjohtajan ansioita.

Teija Loponen