Kolmen big bandin konsertteja Malmilla

Ida Boucht Sings Ella Mosabacka Big Bandin kanssa. Kuva Johanna Karttunen

Malmitalon musiikkitarjonnasta löytyy apua monenlaiseen musiikin nälkään. Big band –musiikista pitäviä hemmotellaan erityisesti, sillä tänä syksynä yleisö saa nauttia peräti kolmen eri big bandin konserteista.

Ogeli Big Band valtaa lavan huomenna torstaina. Ogeli Big Band perustettiin 50 vuotta sitten musiikkipedagogi ja Pop & jazz konservatorion perustaja Klaus Järvisen toimesta. Samalla syntyi suomalaisen kevyen musiikin historiaa, jossa ovat olleet mukana monet tunnetut suomalaisen jazzin vaikuttajat.

Alkuperäisen OYK Brass Bandin soittajat eivät olleet soittaneet yhdessä 20 vuoteen, kunnes Heli Aamurusko etsi heidät käsiinsä Oulunkylän yhteiskoulun 70-vuotisjuhlia varten 1994. Uudelleen koottu orkesteri esiintyi myös koulun 75-vuotisjuhlissa 1999, minkä jälkeen soittajat päättivät ruveta harjoittelemaan säännöllisesti.

Nyt  Ogeli Big Band haluaa yhä levittää musiikin ilosanomaa ja osoittaa, kuinka suuri on yhdessä tekemisen voima. Spinning Wheels 50 years! Rakkaudesta musiikkiin -konsertti 26.10.

Toinen Malmitalossa esiintyvistä big bandeista omaa vahvan mosalaistaustan. 1983 Janne Blomqvistin aloitteesta syntynyt bändi aloitti soittamisensa tapanilalaisessa kellarissa ja nousi sieltä ulkomaita myöten esiintyneeksi orkesteriksi.

Nykyään Markku Rengon johtama big band tuo Malmitalolle ikimuistoisen Ella Fitzgerald 100 – ”Ida Sings Ella –illan.

Mosabacka Big Bandin ja Idan yhteiskeikka koetaan ensi keskiviikkona. Ohjelmistossa on kuuluisan jazzlaulajattaren uralta tunnettuja, mutta myös tuntemattomampia kappaleita arkistojen kätköistä. Orkesteri käyttää konsertissa Nelson Riddlen alkuperäisiä sovituksia.

The Great Helsinki Swing Big Band viihdyttää kahdettatoista vuotta kerran kuussa Malmitalolla. Teemat vaihtuvat, mutta aina sali on täynnä.

Seuraava TGHSBB:n konsertti tarjoillaan yleisölle 15.11. Silloin karismaattinen Geir Rönning esiintyy solistina ohjelman koostuessa rock-klassikoihin tehdyistä upeista swing-sovituksista. Nykyään Suomessa asuva Rönning on kiertänyt viime vuosina maailmaa ruotsalaisen pianovirtuoosi Robert Welssin kanssa Rhapsody in Rock –showssa. Tätä konserttia johtaa kapellimestari Antti Rissanen.

Kaikki kolme konserttia alkavat kello 19.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEräViikingit Akatemialla täysosumaviikonloppu
Seuraava artikkeliSykkeelle tehdään 10 miljoonalla kampushistoriaa huokuvat toimitilat