EräViikingit Akatemialla täysosumaviikonloppu

Akatemian maalivahti Santeri Kainulainen esitti upeita torjuntoja ÅIF pelissä. KUVA JUHANI NUUTINEN

Sipoossa kaatui Åif ja Mosalla Blue Fox. Akatemian voittoisa viikonloppu alkoi perjantaina Sipoossa, kun ÅIF hävisi kotikentällään numeroin 5-8 ja sunnuntaina Mosalla Akatemia antoi kyytiä Uusikaarlepyyn Blue Foxille lukemin 6-3.

Akatemia oli pari viikkoa sitten hävinnyt ÅIF:lle kotikentällä, joten ottelusta oli odotettavissa kiihkeä revanssipeli. Alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa ja tarkkaa puolustuspelaamista. Ensimmäinen torjuntakin nähtiin vasta viiden minuutin pelin jälkeen. Vieraat ottivat maltillisella pallonsiirtelyllä ohjat käsiinsä, mutta ratkaisupaikat jäivät uupumaan. Åif puolusti sinnikkäästi ja kuinka ollakaan iski vastahyökkäyksestä vastustajan pakkien välistä ottelun avausmaalin. Akatemia kuittasi virheensä seuraavalla minuutilla ja tasalukemissa edettiin erän loppuminuuteille. Kotijoukkue taisteli sitkeästi vieraiden pallonhallintaa vastaan ja pyrki kääntämään peliä nopeasti. Tämä tuottikin välillä hankaluuksia Akatemian puolustukselle. Kumpikin täräytti erän lopuksi vielä maalin, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 2-2.

Toisen erän alku näytti ottelun tulevan suunnan. Akatemia takoi kahdeksassa minuutissa kolme maalia ja alkoi viedä peliä. Kentälliset lisäsivät liikettä ja pallo rullasi Åif:in saamatta pyöritystä katkaistua. Åif sai muutamia harvoja hyökkäyksiä ollen niissä perin tehokas. Erän puolivälissä kotijoukkue maalasi kahdesti minuutin aikana ja kotiyleisö villiintyi kannustukseen. Tämän ilon latisti Akatemian Miikka Martikainen viisi sekuntia ennen peliajan umpeutumista vieden vieraat erätauolle lukemissa 4-6.

Kolmas erä oli akateemikoiden oppikirjamainen näytös. Ottelun tempo hyydytti kotijoukkueen liikkeen ja ohjat olivat vahvasti vastustajan hyppysissä. Kun minuutti oli erää pelattu, vieraat lisäsivät johtoaan maalilla. Kolmatta erää sävyttivät runsaat jäähyt ja ne sotkivat kummankin joukkueen kuvioita. Molemmat onnistuivat tekemään vielä yhden maalin, joten revanssipelin sarjapisteet matkasivat Mosalle lukemin 5-8. Akatemian Miikka Martikainen putsasi palkintopöydän. Hänet valittiin joukkueen nälkäisimmäksi pelaajaksi ja koko ottelun parhaaksi.

Sunnuntaina Mosalle saapui mielenkiintoinen tuttavuus Uusikaarlepyystä. Blue Foxilla oli etelässä tuplapeliviikonloppu. Lauantaina oli tullut takkiin Tiikereiltä jatkoajalla, joten Mosalle oli odotettavissa vihainen kettulauma.

Ottelu alkoikin reippailla otteilla. Kumpikin joukkue siirteli palloa viisikoillaan mallikkaasti, mutta tehokkuus oli joukkueilta kateissa ja räväkät pelinavaukset jäivät puuttumaan. Ensimmäistä torjuntaa saatiin todistaa vasta viiden minuutin pelin jälkeen.

Ottelun askelmerkit alkoivat pikku hiljaa paljastua katsojille. Kotijoukkue piti palloa ja pyöritti peliä alakolmiossa ja vastustaja alkoi pelata tiukalla 1-2-2 puolustustaktiikalla. Blue Foxin ”piikkipelaaja” häiritsi Akatemian pelinavauksia ja muut puolustivat heti puolikentän jälkeen aktiivisesti. Kotijoukkue löysi vastustajan systeemistä pari aukkoa ja tauolle siirryttiin kotiyleisön riemuksi lukemissa 2-0.

Toinen erä pelattiin ”pois kuleksimasta” tapahtumaköyhissä merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut kunnon tempoa peliinsä. Ainoa ilonaihe oli Miikka Kareisen riemua pursuava ilme, kun kaveri latasi maalin. Blue Fox ai runnottua ruuhkasta kavennuksen ja siirsi joukkueet tauolle numeroissa 3-1.

Ottelu jatkui kolmannessa erässä saman kaavan mukaan. Blue Fox pitäytyi ”mökkipuolustuksessaan” ja Akatemia yritti löytää sen murtamiseen avainta. Vieraat saivat harvoista hyökkäyksistään yhden päätettyä mallikkaasti, pallo rysään ja tilanne kiristyi numeroihin 3-2, mutta kotijoukkue kuittasi tämän lähentelyn kolmen sekunnin päästä. Akatemian pelivire riitti vielä kahden maalin viimeistelyyn vieraiden yhtä vastaan, sunnuntai-iltapäivän ottelu päättyi selkeään kotijoukkueen voittoon 6-3. Miikka Kareinen kuittasi täydet K-rauta pisteet ansaitusti.

Juhani Nuutinen

Edellinen artikkeliKirkonkyläntien sillanpielen tornitalohanke etenee
Seuraava artikkeliKolmen big bandin konsertteja Malmilla