EräViikingit voitokkaina Prahassa

Maamme-laulu soi voittajajoukkue EräViikingeille. G16-ikäluokkaan osallistui Suomesta myös kolme muuta joukkuetta. Kuva Hannu Iso-Oja

EräViikinkien B-tytöt voitti salibandyn Prague Games 2018 -turnauksen G16-ikäluokassa. Turnaus on maailman suurin nuorten kansainvälinen salibandyturnaus.

– EräViikingit pelasi tiensä finaalipeleihin voittaen puhtaasti sekä alkulohkon pelit että pudotuspelit. Vastaan saimme joukkueita Ruotsista, Sveitsistä ja Tsekeistä, kertoo joukkueenjohtaja Maija Tantere.
Finaalissa Sparta Arenalla vastaan asteli Ruotsin Hovslätts IK.
– Tunnelma oli katossa, kun ruotsalaiset kannustivat omiaan. Peli alkoi EräViikinkien kannalta mollivoittoisesti ensin jäähyllä ajassa 02:17 ja sitten Hovslätts IK:n avausmaalilla ajassa 05:24. Joukkueemme käänsi ottelun kuitenkin edukseen tasoitusmaalilla ja hallitsi selkeästi pelin toista erää voittaen finaalin lopulta lukemin 5-1.

B-tyttöjen ikäluokassa kisasi 40 joukkuetta, joten tyttöjen suoritusta voi pitää todella kovana.
– Neljä peliä käsittänyt finaalipäivä oli myös raskas. Ensimmäinen ottelu pelattiin aamukahdeksalta ja päivä päättyi 20:20 alkaneeseen finaaliotteluun, johon jouduimme siirtymään julkisilla kulkuvälineillä heti välieräpelin päätyttyä, toteaa Tantere.

Voitto on nyt nollattu, ja joukkue valmistautuu 25.-26. elokuuta Mosahallille tuleviin B-tyttöjen SM-karsintoihin. Sitä edeltää maajoukkuetapahtuma Eerikkilän Urheiluopistolla.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliSiltamäessä vesikatko
Seuraava artikkeliTapanilan taivaan alla iloittiin