Syksyn satoa

teija loponen

Puista putoilee jo kellastuneita lehtiä ja samaan aikaan ruukkumansikka tekee yhä satoa. Syksystä iloitsevat marjastajat ja sienestäjät, satoa on jo kerätty ja lisää lienee tiedossa. Sadonkorjuusta pääsevät nauttimaan hekin, jotka eivät itse metsässä halua liikkua, sillä toripöydiltä ja esimerkiksi marttojen myyjäisistä tuoreita tai säilöttyjä marjoja, vihanneksia ja sieniä löytää kyllä. Omenoita tulee jälleen joillekin valtavasti ja toisille ei ollenkaan. Saa ottaa –omenakorit ovat edelleen sekä ohikulkijoiden, että niiden toiveissa, jotka eivät sosiaalisesta mediasta keräyspaikkoja halua käydä etsimässä.

Näin syyskuun puolivälin jälkeen kaikki harrastukset ovat lähteneet pyörimään ja osassa niistä harjoitellaan jo kovaa vauhtia joulukuun esityksiin. Urheilupuolella kisataan ahkerasti. Lajitarjontaa meillä Koillisessa riittää ikisuosikki jalkapallosta viime vuosina suosion huipulle nousseeseen koripalloon ja moneen muuhun joukkuelajiin. Viime viikonloppuna Tapanilassa koettiin isot kansainväliset kisat karaten parissa. Runsas yleisöjoukko kertoi siitä, että karate taisi kiinnostaa heitäkin, joilta lajin harrastajia ei löydy perhepiiristä. Hatunnosto karatejaoksen järjestelytiimille, vapaaehtoisilla riitti intoa, taitoa ja sopeutumiskykyä.

Tapanilan Tapaus ry on ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Harva uskoisi sen toimineen jo 15 vuotta, mutta näin on. Juhlavuosiensa kunniaksi taiteilijayhteisö avasi ateljeetalonsa ovet kaikelle kansalle. Tapauksessa pääsee käväisemään lokakuun alkuun asti katsastamassa täkäläisten ja muualtakin tulevien taiteilijoiden kädenjälkeä. Pukinmäessä puolestaan pääsee tulevana lauantaina perehtymään useiden siellä toimivien yhdistysten ja järjestöjen toimintaan Puxun rastien muodossa. Tutustumiskohteina on niin harrastuspaikkoja, palveluntarjoajia, alueen toimijoita kuin puolueiden esittelypisteitä ja seurakunnan toimintaa. Etenkin uusille pukinmäkeläisille tapahtuma on oiva tilaisuus päästä perille siitä, mitä Pukinmäessä tehdään ja harrastetaan.

Päätoimittaja Teija Loponen