Syyssatoa

Syyspäiväntasaus on takana, syksy on virallisesti alkanut.

Päätoimittaja Teija Loponen

Syksy etenee hurjaa vauhtia. Syyspäiväntasaus kohdattiin perjantaina, sen jälkeen on päivä alkanut lyhentyä. Syyspäiväntasaus myös tarkoittaa, että kesä on virallisesti päättynyt ja syksy alkanut. Sitä ei ole voinut olla huomaamatta, sillä sateet ovat lisääntyneet, puiden ja pensaiden lehdet muuttuneet upeisiin ruskan väreihin ja aurinkokaan ei enää lämmitä samassa määrin kuin kuukausi sitten. Seuraavaksi odotellaan talvipäivänseisausta joulun alla. Sitä ennen koittaa ikävä kellojen siirto. Kesäaika päättyy ensi kuun lopussa, 30.10. Senioriteemassamme kerrotaan tutkijoiden huomaamasta mielenkiintoisesta asiasta; unettomuuden lisäksi kellojen siirron ajankohta aiheuttaa iäkkäillä enemmän kaatumisia ja murtumia. Siinä jälleen yksi syy lopettaa ajan siirtely.

Syksyisinä viikonloppuina on saatu nauttia monenlaisista tapahtumista. Näissä merkittävää on vapaaehtoisten tekijöiden panos. Monikaan kiva tapahtuma ei toteutuisi, jos jotkut ihmiset eivät viitsisi suunnitella, järjestellä, varata paikkoja ja hankkia tarvikkeita muita asukkaita ilahduttaakseen. Yksin ei minkään tapahtuman suunnittelu ja toteutus onnistu. Iso kiitos kuuluu kaikille niille ihmisille, jotka viitsivät nähdä vaivaa ja antaa aikaansa, niin kaupunginosaseuroissa, erilaisissa yhdistyksissä kuin myös järjestäytymättömissä kokoonpanoissa. Etenkään koko perheelle sopivia lähitapahtumia ei ole koskaan liikaa.

Malmin lentokentällä on viime päivinä ihmetelty romuautoja, niistä on meille toimitukseenkin soitettu. Romuautoille lentokentällä on hyvä syy, suuri pelastusharjoitus, jossa pelastuslaitos harjoittelee ihmisten pelastamista autoista kolaritilanteissa. Romuautoista soitelleet ovat myös pohtineet, eikö kenttä pitäisi nyt säilyttää lentokelpoisena, kun maailma on muuttunut niin epävakaaksi. Joku jopa jo arveli Naton sitä himoitsevan tukikohdakseen. Parhaillaan kentän reunamille on kuitenkin valmistumassa Malminkaaren kohdalle kuntoilu- ja leikkipaikat. Lapset voivat leikkiä vanhempien kuntoillessa.

Edellinen artikkeliValotaide valaisi Ala-Malmia
Seuraava artikkeliRomuautot pelastuslaitoksen harjoitusvälineinä Malmilla