Cyclocross vauhdittaa Tapanilan syksyä

cyclocross
Tapanilassa toteutetaan HEL CX Cupin avausosakilpailu, jota pääsee katsomaan maksutta. Junnut pääsevät myös kilpailemaan ilmaiseksi. Kuva Matti Ouvinen

Hiidenkiven puistossa ajetaan sunnuntaina polkupyörällä cyclocrossia.

Tapahtuma-alueena toimii Hiidenkiven peruskoulun piha-alue sekä Hiidenkivenpuisto ja sen polut. Cyclocrossissa ajetaan noin 2,5 kilometrin mittaista, nauhoilla merkittyä rataa tunnin ajan puistomaisessa ympäristössä.

Kilpailurata sisältää myös haasteellisempia kohtia, jossa kilpailija joutuu kantamaan polkupyörää. Tällaisia ovat muun muassa portaat.

Cyclocross on talvipyöräilylaji, jonka kausi alkaa syyskuussa ja päättyy tammikuussa. Laji on erittäin suosittu Euroopassa, etenkin lajin mahtimaassa Belgiassa ja Hollannissa.

-Hiidenkivenpuisto sopii tapahtuma-alueeksi erinomaisesti vaihtelevan maaston ja keskeisen sijaintinsa vuoksi. Tapahtumassa on lähdöt junioreille, naisille ja miehille, valaisee kisajärjestelyissä mukana oleva Tuomas Paunonen.

Tapanilan osakilpailu avaa pääkaupunkiseudun alueella järjestettävän HEL CX Cupin osakilpailusarjan, jossa on yhteensä kymmenen osakilpailua. Tapahtuma on avoin kaikille kaupunkilaisille ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Ajamaan tulevilta peritään pääsymaksu, joka sisältää kilpailijanumeron, ajanoton ja tapahtumajärjestelyt. Juniorisarjoihin ajamaan tulevat saavat kisailla ilmaiseksi.

Tapahtumaan voi ilmoittautua ajamaan osoitteessa https://helcx.com/ tai tapahtumasunnuntaina 11.00-11.30 Tapanilan urheilukeskuksen tapahtumakansliassa, MosaCafessa.

Tapahtuman järjestäjät Cycle Club Helsinki ja pyöräliike Velobia kutsuu kaikki Koillis-Helsingin Lähitiedon lukijat ajamaan tai kannustamaan osallistuja Hiidenkiven puiston reitin varrelle sunnuntaina 17.9. 12-16 välillä. Tapahtuma järjestetään Helsingin kaupungin ja Hiidenkiven peruskoulun luvalla.

TL

Edellinen artikkeliLonginojassa on ruuhkaa
Seuraava artikkeliSyksyn satoa