Kirkkoherranvirasto remonttiin ensi vuonna

Malmin kirkkoherranvirasto on ollut jo puolitoista vuotta käyttämättömänä. Kuva Aino Heikka

Puolitoista vuotta tyhjillään ollut Malmin kirkkoherranviraston valkoinen rakennus Malmin kirkon pihassa aiotaan vihdoin korjata ensi vuoden aikana.

-Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2018 korjausbudjetissa on varattu korjausrahat. Malmin seurakuntahan toimii tiloissa vuokralaisena. Korjaussummaa en tiedä, mutta iso summa se varmasti on koska rakennus on ennakoitua huonommassa kunnossa, kertoo Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka.

Helsingin seurakuntayhtymällä on säästötavoitteet ja se pyrkii vähentämään omistamiaan tiloja. Arikka arvioi, että Malmin kirkkoherranvirastosta ei luovuta koska se on pakko korjata.

-Rakennus on museoviraston suojelema eli sitä ei saa purkaa. Rakennus sijaitsee Malmin kirkon pihassa, joten se ei sijainniltaan sovi muuhun käyttöön kuin virastokäyttöön. Asuinkäyttöön se ei sovellu. Ei sen voi antaa rapistuakaan. Ei ole muita vaihtoehtoja kuin korjata rakennus.

Malmin kirkkoherranviraston rakennuksessa todettiin vakavia sisäilmaongelmia, ja viraston henkilökunta työskentelee tilapäistiloissa Malmin kirkossa.

-Työskentely tilapäistiloissa on sujunut hyvin. Tiettyä tilanahtautta on ollut. Malmin kirkossa toimivilla seurakunnan toimintapiireillä on käytössä hieman ahtaammat tilat, sillä virastotoiminta on vienyt osan toimintapiirien käytössä olleista tiloista.

Heikki Arikka on iloinen, että vanha kirkkoherranvirasto aiotaan peruskorjata.

-Toivon, että saamme sinne hienot ja hyvät tilat. Toivottavasti tuleva kirkkoherranvirasto ja kirkon sisäpiha kokonaisuudessaan tulisivat enemmän kaikkien alueen ihmisten käyttöön. Hyviä ideoita otetaan vastaan! Kun peruskorjaus on tehty, aiomme järjestää kunnon tupaantuliaiset, joihin kaikki malmilaiset ovat tervetulleita, lupaa kirkkoherra.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliErän karaten järjestämä Finnish Open Cup menestys monella tasolla
Seuraava artikkeliPitkän linjan muusikolla levynjulkistus Viikissä: Mirkalla on tärkeä agenda