Kirkkoherra Elina Perttilä asetettiin virkaansa

Malmin kirkossa vietettiin sunnuntaina 21.8. varsin lämminhenkistä messua, jossa kuultiin piispa Teemu Laajasaloa. Hän myös siunasi Malmin uuden kirkkoherran, Elina Perttilän virkaansa. Lapsikuorolaiset tekivät messusta iloisen ja reippaan.

– Meillä on Suomessa 367 evankelisluterilaista seurakuntaa ja Malmi on niistä kolmanneksi suurin. Helsingissä Malmilla on eniten työvoimaresursseja ja tiloja toimintaan, se merkitsee myös isoa vastuuta. Kirkkoherran on kyseltävä itseltään, teemmekö täällä oikeita asioita ja oikein, osataanko avata korvat kuulla muutostarpeista ja tavoitetaanko kaikki seurakuntalaiset. Onko kaikilla mahdollisuus löytää yhteys seurakuntaan? Kävin juuri ensimmäistä kertaa silmälääkärillä ja siellä näöntarkastuksessa tutkittiin sekä näkökenttä, että näön terävyys. Näitä molempia tarvitaan myös seurakuntatyössä, sen suunnittelussa ja toteuttamisessa, totesi piispa Teemu Laajasalo puheessaan.

Elina Perttilästä Laajasalo totesi, että hän on Helsingin seurakuntayhtymän oppineimpia pappeja, paljon nähnyt ja kokenut ihminen. Näitä tietoja, taitoja ja kokemuksia Laajasalo toivoi kirkkoherran käyttävän työssään hyödyksi.

Kirkkoherra Elina Perttilä totesi puheenvuorossaan, että Malmin seurakuntaan kuuluu nyt 47 000 jäsentä, jotka ovat monin tavoin ajattelevia ja monin tavoin uskovia. Huolimatta näistä aiheutuvista mahdollisista erimielisyyksistä toimintaa tehdään ja kehitetään yhdessä ja siinä samalla itsekin kehitytään.

– Viime kesänä uudistimme riparia yhdessä nuorten kanssa. Sieltä nousivat vahvana esille ilmastonmuutos ja erilaisuuden hyväksyminen. Näitä asioita haluamme painottaa muussakin seurakunnan työssä, totesi Perttilä. Juhlamessussa, jossa kirkkoherra Elina Perttilä asetettiin virkaansa, oli lämminhenkinen tunnelma ja siellä myös näkyi seurakunnan toiminnan moninaisuus. Seurakunnan kanttorien musiikkia täydensivät lapsikuorolaisten laulut, partiolaisia näkyi penkeissä ja myös notaarin tehtävässä ja nuoria seurakuntalaisia oli varttuneempien rinnalla useissa muissakin tehtävissä. Messun ja virkaanasettamisen jälkeen oli kaikille tarjolla keittoa kirkon pihalla sekä sen jälkeen kakkukahvit.

Teija Loponen

 
Piispa Teemu Laajasalo hymyili lämpimästi lapsikuoron lauluille.
Lapsikuoro käytti auringonkukkia, soittimia ja erilaisia kuvioita laulujensa tehosteena.
Malmin kirkkoherra Elina Perttilä sai siunauksen tehtäväänsä.
Mervi Öhman toimi ristinkantajana.
Messun jälkeen pihalla oli soppatarjoilu sekä sisällä kakkukahvit.
Edellinen artikkeliLukijan kuva: Nimenvaihdos?
Seuraava artikkeliTöyrynummentiellä palataan entiseen liikennejärjestelyyn