Erän karaten järjestämä Finnish Open Cup menestys monella tasolla

Erän Teo Lappalainen katasi itsensä hopealle. KUVAT TEIJA LOPONEN

Lauantaina Mosahallissa käyty karaten Finnish Open Cup oli Tapanilan Erän karatejaoksen voimannäyttö, joka onnistui yli odotusten. Mukana oli lajin huippuja, kilpailijamäärä kohosi kolmeensataan ja maksaneiden katsojienkin määrä ylittyi tuplaten.

-Meillä on ollut aivan mahtava tiimi kisoja järjestämässä ja he kaikki ansaitsevat lämpimän kiitoksen. Ja todella upeaa, että omatkin kilpailijamme kestivät kotikisojen paineen ja tuloksena oli 12 mitalia, kiittelee kisoista vastannut Erän karatejaoksen lajipäällikkö Maija Laaksonen.

Maijaa lämmitti myös se, että Ruotsista saapui ennätyssuuri kilpailijajoukkue, peräti 70 henkeä.

-Kisoihin ilmoittautui lopulta 300 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa ja aina Nepalia myöten. Kansainvälisiä tuomareita oli 16 ja suuri ilo oli  myös se, että maksaneita katsojia oli 150 enemmän kuin oli odotettu, lähemmäs 250. Lisäksi VIP-lipuilla kutsuttuja oli satakunta, joten sali on välillä ääriään myöten täynnä, kertoo vapaaehtoisena työntekijänä paikalla ollut Minna Laine.

-Saimme muuten kiitosta myös siitä, että kilpailijoita voitiin palvella useilla eri kielillä. Kiitos siitä kuuluu myös vapaaehtoisille, joiden joukossa oli mittava määrä Erän karatekojen vanhempia, Minna lisää.

Suuresta osallistujajoukosta johtuen superfinaalit siirtyivät tunnilla eteenpäin.

Tapanilassa järjestettyyn Finnish Open Cupiin osallistui suomalaisista huipuista kaikki olympiavalmennettavat eli Emma Aronen, Titta Keinänen, Aaro Tuominen ja Tuomas Suur-Inkeroinen, joilla on takanaan suuri määrä kisoja ja menestystä.

Ulkomaisista huipuista Mosaan saapuivat Nuorten maailmanmestari ja EM-pronssia vuonna 2015 saavuttanut Viron Li Lirismaa, Nuorten maailmancupin pronssia vuonna 2016 voittanut ruotsalainen Jimmy Haag, samasta maasta viime vuoden Nuorten maailmancupin pronssimitalisti Niklas Weimer sekä pronssimitalisti Anna-Johanna Nilsson.

Tapanilan Erältä mukana Ben Parikka, Ella Mäkelä,

Ellinora Vaara, Hanan Lafghani, Ida Estlander, Kalle Puotiniemi, Linnea Salojärvi, Luka Liikka, Matilda Vaara, Nina Uusi-Esko, Noora Marttila, Pinja Piironen, Ronja Piironen, Sanja Pesonen, Sofia Palin, Taisto Levasma ja Teo Lappalainen.

Heistä Pinja Piironen otti kultaa naisten kumitessa -55kg ja Nina Uusi-Esko hopeaa naisten kumitessa -61 kg,

Luka Liikka nousi hopealle nuorten MU15 katassa ja Teo Lappalainen samassa sarjassa pronssille.

Nuorten MU14 -52 kg –sarjassa Ben Parikka nappasi kultaa, junioreiden M18 -61 kg-sarjassa Kalle Puotiniemi saavutti hopeaa ja hopean nappasi myös Noora Marttia U21 katassa.

Ronja Piironen otti kultaa U16 +54 kg –sarjassa ja Ellinora Vaara hopeaa U16 -54 kg- ja pronssia U16 katassa. Linnea Salojärvi ylsi pronssille U14 -43 kg-sarjassa.

Teija Loponen

 

Kisojen koko tulosluettelo löytyy täältä

Ison-Britannian iloinen joukkue yhteiskuvassa.
Ison-Britannian iloinen joukkue yhteiskuvassa.
Edellinen artikkeliYrittäjien ja valtuutettujen lounas: Tattarisuon vuokraongelma poistumassa?
Seuraava artikkeliKirkkoherranvirasto remonttiin ensi vuonna