Meneekö hyvin?

teija loponen

Viime päivien uutiset hirmumyrskyistä saavat taas tuntemaan, että meillä Suomessa menee hyvin. Onhan täälläkin tulvia ja tuulia, mutta hivenen eri luokkaa kuin tuolla kauempana. Ja vaikka yhä maassa makaa viime myrskyn myötä kaatuneita puita, meillä myrsky ei surmannut, ajanut evakkoon tai hävittänyt kokonaisia asuinalueita. On vaikea kuvitella miltä Helsingin, tai Koillis-Helsingin tulevaisuus näyttäisi, jos myrsky pyyhkäisisi vaikkapa puolet asunnoista mukanaan. Ilmastonmuutos näkyy silti täälläkin. Pohjoisessa se merkitsee Helsingin yliopiston ilmatieteen laitoksen mukaan routimisen ja palsasoiden katoamista. Meillä etelässä on jo havaittu lisääntyvää märkyyttä etenkin talvisin. Lumiset talvet ovat käymässä harvinaisemmiksi. Koululaiset eivät enää suksia tarvitse lähimaastoon mennäkseen.

Suomen talous kasvaa reippaasti, mutta pk-yritysten odotukset suhdanteista paranivat keväästä vain hieman. Koko maan pk-yrityksistä 47 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan seuraavien 12 kuukauden aikana. Yhdeksän prosenttia pelkää niiden heikkenevän, paljastaa Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön tilaama Pk-yritysbarometri. Helsinkiläisten yritysten suhdannenäkymät ovat muuta maata positiivisemmat. Saldoluku on noussut keväästä kuusi prosenttiyksikköä, ollen nyt +48, tietää Tapanilassa asuva Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Oksala.

Helsingin uusi kaupunkistrategia lupaa sekin täkäläisille yrittäjille hyvää. Siinä nimittäin luvataan huolehtia muun muassa siitä, että kaikissa kaupunginosissa olisi yrittäjillä yhtäläiset mahdollisuudet elinkeinonsa harjoittamiseen. Tämän viikon maanantaina Koillis-Helsingin Yrittäjät olivat kutsuneet Helsingin kasvatuksesta ja kouluista vastaavan apulaispormestari Pia Pakarisen sekä joukon kaupunginvaltuutettuja keskustelemaan yrittäjyydestä Koillis-Helsingissä sekä yrittäjien tilanteesta muutenkin. Koillis-Helsingissä yrittäjien arkea haittaavia tekijöitä tuotiin esiin ja niitä luvattiinkin selvitellä. Seuraavassa numerossa kerromme mitkä kaikki asiat nousivat esille.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliEasy tuo Eagles -musaa Malmille
Seuraava artikkeliHaastava viikko paikallisjoukkueille