Easy tuo Eagles -musaa Malmille

Easy soittaa kantrirokkia alkuperäiseen Eagles-henkeen, Kuva Maria Kokljuschkin

Kukapa ei tietäisi Eaglesia ja heidän hittejään Hotel Californiasta ja Desperadosta lähtien. Eaglesia ei Malmille saada, mutta heitä edustaa mahtavasti tribuuttibändi Easy, joka esittää aitoon alkuperäishenkeen Eaglesien kappaleita. Easyn old stars –osio koostuu sekin aidoista -70 luvun muusikoista.

Easyn old stars eli Petteri Kokljuschkin, Roni Kamras ja Sami Javne perustivat bändin jo ennen -70 luvun puoliväliä. Alkuun se toimi nimellä Musakatit. Nimi oli kuitenkin vaarassa sekoittua humppabändiin ja siksi Suosikki –lehden kanssa järjestettiin nimikilpailu, jonka lopputuloksena oli Easy.

-Silloin meillä oli vain muutama Eagles biisi sekä muita covereita, ja jokunen Ronin oma sävellys, kertoilee Petteri Kokljuschkin.

Eagleseihin saatiin kyllä lähikosketus, sillä levy-yhtiö antoi bändin pojille VIP-liput Eaglesin Tukholman konserttiin Gröna Lundiin. Se teki vaikutuksen.

Easy soitti yhdessä seitsemän vuotta. Sitten porukka hajaantui omille tahoilleen, Petteri Suutarilan ala-asteen musiikinopettajaksi, kunnes siirtyi kokopäiväiseksi rehtoriksi perustamaansa Pohjois-Helsingin Bändikouluun.

-Toimin myös managerina TikTakille ja Indicalle. Haloo Helsinkiä kasattaessa halusin ehdottomasti Ellistä bändiin laulavan basistin ja rumpaliksi Jukan, joka oli silloin bändikoulun yksi lahjakkaimmista rumpaleista.

Muusikko ei kuitenkaan pääsee raidoistaan ja niin kävi Petterillekin. Soittaminen tuntui yhä mieleiseltä jutulta, jota pääsi harrastamaan turhan vähän. Vuonna 2013 Petteri ryhtyi promoottoriksi Cafe Pirittalle ja ehdotti Beatles-iltojen järjestämistä. Seuraavaksi hän synnytti tribuutti-festarit ja kun siellä oli tilaa vielä yhdelle bändille, hän kokosi porukan soittamaan Eagles-musaa.

-Vastaanotto oli ihan mahtava ja se oli alkusysäys Easyn herättämiselle henkiin 2014. Nyt meitä on siinä kolme vanhaa staraa ja kaksi uutta kolmevitosta nuorta tähteä, eli kitaristilaulajat Teemu Aitoaho ja Erno Laitinen. Teemme keikkoja ja konsertteja ja se on paljon nastempaa kuin pelkkä managerointi, Petteri Kokljuschkin selvittää innossaan.

Ensin heillä oli vain puolentusinan biisin setti, mutta vuosi sitten pidettiin ensimmäinen täysimittainen konsertti ja nyt käytettävissä on kunnon ohjelmisto, josta voi tehdä sopivan setin pitkille keikoille tai pienemmille klubi-illoille.

-Ja tilattiin meidät muun muassa Venäläisen koulun juhliinkin esiintymään. Bändi kyllä pelkäsi, että yläaste- ja lukioikäiset buuaavat meidän ulos, mutta hepä syttyivätkin kovaan menoon, Petteri nauraa.

Malmitalon keikka on Petterille tavallaan ympyrän sulkeutuminen.

-Jo 14-15 –vuotiaana pyörin Topmostin keikoilla broidini mukana. Esiintymisiä oli täälläkin monissa kouluissa. Sitten perustin oman bändini Upsoundin ja sen treenikämppä oli täällä Malmilla. Vanhassa puutalossa oli yläkerrassa koulu ja alhaalla kerhotila, joissa bändit saivat harjoitella. Siellä tuli vietettyä aikaa. Näidenkin muistojen vuoksi on tosi mukava tulla Malmille keikalle!

Malmitalolla Easyllä on kaksi konserttia, päivällä seniori-ikäisille ja illalla kaikille muille.

-Meillä konserteissa kuulijoiden keski-ikä on yleensä siinä viidestäkympistä ylöspäin, mutta aina on nuorempiakin Eagles-faneja mukana. Kunnon kantrirokki säväyttää kaikenikäisiä, tietää pitkän linjan muusikko.

Teija Loponen

Easy, The Eagles Tribute Band ke 20.9. klo 15 ja 19 Malmitalo. Päivälippu 6/10 e, iltalippu 12/15 e.

Edellinen artikkeliLentokenttäneuvottelusta on lasku, ei pöytäkirjaa
Seuraava artikkeliMeneekö hyvin?