Haastava viikko paikallisjoukkueille

Kustaa Käki ja Jonne Ketonen iskivät maalit mieheen, kun Atletico taisteli hienon 2-0-kotivoiton EPS:stä. Kuva: Janne Vottonen

Koillisen jalkapallokentillä nähtiin tällä viikolla sekä tiukkaa taistelua että ikäviä murskajaisia. Ainoastaan Atletico Malmi selvisi tappioitta Ponnistajien voittaessa toisen ja hävitessä toisen pelinsä. PK-35 ja MPS jäivät täysin jyrän alle ja PuiU kärsi nihkeän tappion perjantaisessa maali-ilottelussa.

 

Malmin Ponnistajilla oli kahden pelin viikko, kun joukkue kohtasi ensin tiistaina espoolaisen Tikan Pukinmäessä ja vain kolmea päivää myöhemmin FC Honka / Akatemian Tapiolassa. Putoamistaistossa oleva Tikka antoi Ponnistajille tiukan vastuksen ja piti ottelun tasaisena lisäajan viidennelle minuutille saakka, kunnes kotijoukkueen Jens Sundström laukoi tarkan maanuoliaisen rankkarialueen rajalta vasempaan alanurkkaan ja varmisti täydet pisteet MalPolle 1-0-voitolla.

Perjantain ottelu Honkaa vastaan oli puolestaan huomattavasti haastavampi, sillä Honka siirtyi 1-0-johtoon jo pelin ensiminuuteilla ja Ponnistajat joutuivat pelaamaan vielä miesalivoimalla viimeisen puolituntisen Kim Kanervan ulosajon seurauksena. Espoolaiset iskivät vielä yhden osuman lisäajalla ja loppulukemiksi kirjattiin siis 2-0 malmilaisten hyvästä taistelusta huolimatta.

Ponnistajilla on edessään tärkeä viikko, sillä viidentenä sarjataulukosta löytyvä joukkue kohtaa kaksi pistettä edellään olevan HPS:n ja pisteen perästä löytyvän CLE:n. HPS-ottelu pelataan Paloheinän tekonurmella keskiviikkona 13.9. klo 19.30 ja CLE-peli puolestaan Pukinmäen nurmella sunnuntaina 17.9. klo 16.

MPS / Atletico Malmi isännöi lauantaina kovassa nosteessa olevaa EPS:ää. Ottelu noudatteli kevätkierroksen kaavaa; EPS hallitsi peliä näennäisesti, mutta ei onnistunut puhkaisemaan tiiviisti puolustanutta Atletico-pakkaa. Kotijoukkue loi puolestaan ne vaarallisemmat paikat ja haki niiden valossa ansaitun 2-0-voiton.

Maaleista ensimmäinen syntyi avausjaksolla Jonne Ketosen lapikkaasta hienon kulmapotkukuvion saattelemana ja jälkimmäinen puolestaan heti toisen puoliajan alussa Kustaa Käen jatkettua matalan keskityksen takanurkkaan.

Voitto nosti Atletico Malmin jo kolmannelle sijalle ja 32 pisteeseen. Seuraavaksi luvassa on todellinen kuuden pisteen ottelu, kun joukkue kohtaa sijan ja neljä pistettä edellään olevan Atlantiksen. Kamppailu käydään Pukinmäen nurmella perjantaina 15.9. klo 18 alkaen.

PK-35:n vahvassa myötätuulessa seilannut paatti otti ison osuman keskiviikkona, kun joukkue hävisi kakkoslohkon kärkijoukkue HIFK/2:lle lukemin 5-0. Ottelun alku näytti vielä pihlajamäkeläisittäin lupaavalta, mutta HIFK:n saatua koneensa käyntiin, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin.

Tappio ottelusta vei käytännössä saumat nousutaistoon, mutta kakkossija on vielä saavutettavissa. Pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Töölön Taiston Pihlajamäen tekonurmella klo 13.30.

Puistolan Urheilijat keräsi perjantaina komean yleisömäärän, mutta ei kyennyt palkitsemaan kotikannattajiaan pisteillä. Ottelu Reipasta vastaan alkoi lupaavasti Markus Rosenbladin iskiessä avausosuman noin 20 minuutin pelin jälkeen. Reipas tuli kuitenkin tasoihin ensimmäisellä puoliajalla ja paineli ohi toisella johtaen jo 1-3 tunnin pelin jälkeen. Omasta puolustajasta sisään kimmonnut kavennusosuma toi hieman lohtua Puipalle, mutta viimeistään Mikko Tuomen ampuma rankkariosuma tappoi pelin ja varmisti lahtelaisille 2-4-voiton.

PuiU löytyy kolmoslohkon sarjataulukosta kahdeksantena. Pistesaalis on saattanut kohentua ma 11.9., kun joukkue kohtasi lohkokärki Laajasalon Palloseuran tämän lehden mentyä jo painoon.

Perjantaina 15.9. on edessä puolestaan huipputärkeä ottelu tasapisteissä olevaa Riihimäen Palloseuraa vastaan. Peli vihelletään käyntiin Puistolan nurmella klo 18.

Malmin Palloseuran surullinen kausi sai jatkoa, kun FC Kontu kylvetti kolmoslohkon hännänhuippua Kontulassa lukemin 7-0. Kotijoukkueen tehomiehenä hääri viisi osumaa iskenyt Joni Häppölä.

Yli 4,5 maalin keskiarvolla osumia omiinsa päästäneellä Ämpsillä on edessään kohtalon hetket, sillä joukkue tarvitsee väkisinkin voiton perjantaina 15.9. klo 20 Laajasalon tekonurmella pelattavasta ottelusta. Tappio sarjakärki LPS:lle tietäisi nimittäin varmuudella, että MPS hakee vauhtia Nelosesta.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliMeneekö hyvin?
Seuraava artikkeliLukijat vastaan omenapuiden kaatoa: ”Kerätään ja jalostetaan!”