Myykö joku varastettuja taimia?

Moisiontien palstaviljelykset on suojaisassa paikassa, jossa on helppo tehdä hämärähommia kenenkään huomaamatta. Kuva Teija Loponen

Moisiontien palstaviljelijät ovat todella harmissaan, sillä palstaviljelyalueella on käyty alkukesästä jo kaksi kertaa, kahden viikon välein varkaissa.

Viljelijöiden mukaan taimia häviää kassikaupalla.

-Kurkut, kurpitsat ja tomaatin taimet on erityisen haluttuja, samoin varkaille kelpaavat kukkien ja perennojen taimet sekä pensasmustikat, listaavat viljelijät.

Harmistunut ja vihainen viljelijäporukka epäilee saaliin menevän myyntiin. Tuskin muiden viljelypalstojen väki moiseen puuhaan ryhtyisi ja kukaan ei parvekkeelleen tai pihaansa niin paljon taimia saa mahtumaan.

Palstaviljelijät toivovat ohikulkijoidenkin vähän katselevan, jos joku lähtee palstoilta pois taimikassien kanssa. Silloin eivät asiat välttämättä ole kunnossa ja kulkijan tuntomerkit voi kertoa poliisille.

Varkauksista on tehty rikosilmoitus, jotta poliisi vähän katselisi öisillä kierroksillaan taimikassien kantajia.

-Iltakastelukierroksilla kaikki on vielä hyvin, mutta aamulla menijöitä on odottanut kuoppainen viljelyspenkki, josta kaikki on lähtenyt. Taimien arvoa enemmän harmittaa se rakkaus, työ ja into, jolla taimia on kasvatettu, toteaa palstaviljelijä Sirkka Brunberg.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillis-Helsingin pysäkeilllä vaihdetaan jo kilpiä
Seuraava artikkeliPikku Prinssi saapuu Fallkullaan