Missä viipyy Mosan Wembleyn tekonurmi?

Tämä lohduton ja ei urheilullinen kenttämaisema Tapanilassa on lähellä muutosta. Vapun tienoilla pitäisi käynnistyä maansiirtotyöt uuden MPS:n tekonurmikentän aikaansaamiseksi. LUKIJAN KUVA

Malmin Palloseuran voimainponnistus saada Tapanilan urheilukentälle uusi tekonurmikenttä palloväkeä palvelevine rakennuksineen etenee, mutta ei ihan sillä nopeudella kuin vielä kesällä tiedotettiin. Silloin uskottiin, että tekonurmi olisi paikallaan jo tänä syksynä, mutta Moisiontien kentälle ei ole tehty vielä mitään.

– Olimme kesällä liian optimistisia aikataulun suhteen. Se on venynyt ja paukkunut, myöntää Malmin Paloseuran toiminnanjohtaja Veli-Pekka Rinne.

MPS:n perustama Mosan Wembley Oy järjesti kesällä osakeannin, jonka tavoitteena oli saada kokoon 25 000 euron pesämuna jo saatujen kaupungin lainan ja Palloliitosta saatujen rahojen päälle.

Mosan Wembleyn osakeannissa kaikki uutta pelipaikkaa haluavat jalkapallon ystävät saivat ostaa tuoreen yhtiön osakkeita 50 euron kappalehintaan. Tavoite saada 25 000 euroa kasaan osakeannilla ylittyi liki kahdella tuhannella eurolla.

– Meidän tuhannesta pelaajasta noin 350 osti osakkeen. Ehkä heitä olisi tullut mukaan enemmänkin, mutta anti osui juuri kesälomakaudelle. Saatamme järjestää myöhemmin uuden osakeannin, toteaa toiminnanjohtaja.

MPS:ssä ollaan edelleen toiveikkaita, että Tapanilan urheilukenttä saisi vielä tämän vuoden puolella kaivinkoneen möyhimään pois pintamaata, jonka tilalle ajetaan kuormakaupalla soraa. Työn esteeksi saattaa koitua märkyys. Vettynyt kenttä ei kestä koneen painoa.

Seuraavaksi Mosan Wembleystä mennään neuvottelemaan pankkilaina, josta on jo olemassa suullinen lupaus. Toissa viikolla on tavattu rakennuttaja, jonka kanssa on käyty läpi tarkat suunnitelmat siitä, mitä mikäkin maksaa.

– Toteuttamiseen oli kaksi vaihtoehtoa. Päädyimme, että nyt kuoritaan nurmi ja sen päälle ajetaan betonimurska ja sen päälle tulee ensi vuonna kenttämatto. Vaihtoehtona oli uusi tapa käyttää muovisia parkettilevyjä, mutta se olisi maksanut sata tonnia lisää.

Nyt kustannuslaskelmat osoittavat, että kentän teko vie 700 000 euroa. Sen päälle tulee huoltorakennuksen ja katsomon teko, jotka tehdään omana projektinaan.

– Meille on suositeltu, että nämä kannattaa tehdä kahdessa osassa. Rakennusoikeutta on 350 neliömetriä. Alkuperäinen kokonaisbudjetti oli miljoonan kokoinen, mutta se ei varmaan riitä. Rakennus voi maksaa mitä vain, jos rahaa riittää. Haaveissa on saada sinne myös meidän toimisto.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKoillishelsinkiläisiä on sata tuhatta
Seuraava artikkeliPuisia valetykkejä, aavehiihtäjiä ja siirretty kaupunki