Suomen kesä

teija loponen

Kesätapahtumat ovat vallanneet kaupungin, niistä olemme jo saaneet nauttia niin täällä Koillisessa kuin kaupungin keskustassakin. Suomen suveen kuuluu, että keli voi olla mainio kuten tänään, tai sitten juuri niin surkean sateinen ja tuulinen kuin maanantainen Helsinki-päivä oli. Sade ja viileys vähentävät oitis väkeä ja vievät tapahtumista auringon aikaansaaman iloisen ja leppoisan tunnelman. Kaikkien ulkotapahtumien järjestämiseen liittyy aina iso riski kelistä. Se paitsi vähentää yleisömääriä, voi myös peruuttaa osan ohjelmista vaikkapa turvallisuussyistä. Maanantaista Satakielikierrosta Malmin lentokentän ympäri sade ei haitannut. Ulkoilu on pitkälti pukeutumiskysymys.

Postin toiminta on herättänyt viime viikkoina ihmisissä paljon hämmennystä. Asukkaiden postilaatikoita kehotetaan siirtämään uusiin paikkoihin niin, että postinjakajan ei tarvitse enää pysähdellä joka portilla. Uusien laatikoiden sijoituskohdista on joissakin tapauksissa neuvoteltu. Moni on myös kokenut, että uusi matka postinhakuun on hankala etenkin talven tullen tai että laatikko tulee jäämään talvikeleillä lumikinoksen taakse tai jopa auran muodostaman lumipenkan alle. Onko tonttien puolivälissä sijaitseville lumipenkkojen taakse jääville laatikoille nopeampi jakaa postit kuin puhdistetun portin pielessä olevalle laatikolle? Sen näemme ensi talvena.

Posti on myös poistanut omia kirjelaatikoitaan. Se on sinällään ymmärrettävää, sillä postitusten määrä on viime vuosina laskenut selvästi ja kirjelaatikkoverkko on ollut varsin laaja. Sen sijaan se, että poistetuista laatikoista ei tiedoteta lähistön asukkaille ja yrityksille muuten kuin poistettavan kirjelaatikon kyljessä jonkin aikaa, ei ole kovin hyvää palvelua. Turhia kävelyretkiä jo poistuneelle kirjelaatikolle on kertynyt toimitukseen tulleiden viestien mukaan useita. Eniten se on harmittanut silloin, kun kirjelaatikon tyhjennysaika on ollut käsillä ja vaihtoehtoista laatikkoa on saanut etsiskellä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMaSu08 koripalloretkellä Tartossa
Seuraava artikkeliOsakeanti käynnistää Tapanilan kentän saamisen ympärivuotiseksi