Osakeanti käynnistää Tapanilan kentän saamisen ympärivuotiseksi

Malmin Palloseura on mittavan hankkeen edessä muuttaessaan Tapanilan kentän siistiksi ja ympärivuotiseksi harrastusareenaksi. Kuva Teija Loponen

Heti sotien jälkeen rakennettu Tapanilan urheilukenttä on historiansa ensimmäisen ja suuren mullistuksen kynnyksellä. Malmin Palloseura on käynnistämässä mittavaa kentän saneerausta, jonka jälkeen uusi lämmitettävä tekonurmi palvelee junioreita ja senioreita ympäri vuoden.

Kaikilla on mahdollisuus tukea hienoa hanketta osallistumalla kukkaron mukaan perustetun kenttäyhtiön osakeantiin.

Malmin Palloseura on vuoden ajan neuvotellut kaupungin kanssa ja valmistautunut mylläämään Tapanilan kentän uuteen uskoon. MPS on perustanut hanketta varten erillisen yhtiön, Mosan Wembley Oy:n.

MPS:n puheenjohtaja Ville Arima toivoo, että koko seuran väki ja vaikutusalueen ihmiset lähtisivät innolla mukaan merkkaamaan Mosan Wembleyn kannatusosakkeita. Pienin panos on yksi osake, arvoltaan 50 euroa. Nyt liikkeelle laskettuun osakeantiin mukaan lähtevät saavat nimensä uusitulle kentälle kiinnitettävään nimitauluun.

Malmin Palloseura omistaa 100 prosenttia yhtiön äänivallasta. Yhtiö on voittoa tavoittamaton ja yleishyödyllinen tehtävänään luoda ympärivuotiset olosuhteet jalkapallon kasvatustoimintaan, korostaa Arima.

Malmin Palloseura on hallituksensa voimin saanut Mosan Wembleyn lähtökuoppiin. Kenttäalueesta on tehty kaupungin kanssa vuokrasopimus ja kaupunki on myöntänyt hankkeelle pitkäaikaisen lainan. Lisäksi kenttäsaneeraus on saanut Palloliitolta 20.000 euroa ns. Hatrick tukea ja Veikkausvoitoista on Mosaan tuleva vaiheittain 90.000 euroa. Lisäksi Ville Arima painottaa, että osakeanti raukeaa, jos kokoon ei saada minimimäärää, 25.000 euroa.

-Päädyimme rahoituksessa tähän osakeantiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut kerätä harrastajilta ns. olosuhdemaksua, taustoittaa Arima.

Mitä sitten kutkuttava Mosan Wembley pitää sisällään?

MPS:n tarkoituksena on nyt kesällä ”lyödä kuokka” historiallisen kentän savipintaan ja kuoria se. Tilalle tulee uutta massaa, jonka päälle asennetaan lämmitettävä tekonurmi. Lisäksi uusi areena saa valaistuksen ja katsomot.

Projektiin kuuluu myös kaavan sallima oman noin 300 neliöisen huolto- ja kerhorakennuksen toteuttaminen kentän itäpuolelle. Lisäksi kenttää tulee kiertämään kapea juoksurata, joka palvelee muun muassa viereisen Medialukion oppilaita.

-Aikataulumme on, että lämmitettävä tekonurmi olisi käyttövalmis tulevana syksynä. Ensi vuoden ohjelmassa on huoltorakennuksen rakentaminen ja muut viimeistelytyöt, kertoo Ville Arima.

Nyt kaikilla jalkapallo- ja nuorisotyösydämen omistajilla on mahdollisuus tehdä historiaa antamalla panoksensa hankkeelle, joka palvelee alueen nuorisoa ja muuttaa sekä siistii Tapanilan kenttäalueen kertaheitolla 2000-luvun kuosiin.

Mosan Wembleyn osakeannista saa lisätietoja Malmin Palloseuran nettisivulta tai toiminnanjohtaja Veli-Pekka Rinteeltä numerosta 044 7006065, vellu@malminpalloseura.fi

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSuomen kesä
Seuraava artikkeliYölinjasta 72N tulee 61N, linja 76N lakkautetaan