Jäähyväisten viikonloppu

Taloon kokoonnuttiin viimeistä kertaa muistelemaan menneitä ja samalla pohtimaan tulevaisuutta. Kuvat Laura Koskelainen

Viime perjantaina ja sunnuntaina vietettiin kahdessa Malmin seurakunnan toimitilassa kiitosjuhlaa ja jäähyväisiä. Nuorten kokoontumispaikka Talo hyvästeltiin perjantaina ja Pukinmäen seurakuntakodin viimeinen messu järjestettiin sunnuntaina.

Seurakunnan taloussäästöjen vuoksi yhteensä viittä seurakuntakotia uhkaa sulkeminen.

Viiden maissa Ala-Malmin Talolle alkoi saapua tasaisena virtana entisiä ja nykyisiä siellä viihtyneitä nuoria. Heitä oli vastassa useita seurakunnan työntekijöitä sekä pöydät täynnä syötävää ja juotavaa.

Lähes yhdeksän vuotta sitten rippikoulun käyneet Toni Jalola, Matias Koskinen ja Jonna Vesalainen olivat haikeissa tunnelmissa. Riparin jälkeen heistä tuli aktiivisia Talolla kävijöitä. He kävivät avoimissa kahviloissa ja muussa toiminnassa. Nuorilla on paikasta hyviä muistoja. Länsi-Suomeen muuttanut Jalola oli saanut viikonlopun vapaaksi ja saapui varta vasten kiitosjuhlaan.

Nuoret, entiset nuoret ja monet seurakunnan työntekijät viihtyivät paikalla lähes koko illan yhteentoista saakka. Puheensorina oli valtava. Tasatunnein oli mahdollista käydä salissa laulamassa ja soittamassa tai esittämässä sketsejä. Salin seinällä olevalle screenille heijastui vierailijoiden teksti- ja kuvatervehdyksiä. Niissä muisteltiin sitä, miten Talolla oli mahdollista kasvaa omaksi itsekseen. Seinän vieressä olevista laatikoista sai ottaa kirjoja ja muuta tavaraa muistoksi. Illan päätteeksi oli ehtoollishetki ja sisaruspiiri.

Ensimmäisen vuoden isoset Siiri, Aino, Kaarna ja Isela ehtivät juuri tottua Taloon ja ovat hieman harmissaan muutosta. Talo on heidän mielestään ollut matalan kynnyksen paikka. He pitävät aulan pehmeistä sohvista ja salin akustiikasta.

Jo keskiviikkona Talon toiminta jatkui Tapanilan kirkolla.

 

 

Pukinmäessä penkkirivit täyttyivät

Pukinmäen seurakuntakoti täyttyi ääriään myöten sen historian viimeisessä messussa.
Pukinmäen seurakuntakoti täyttyi ääriään myöten sen historian viimeisessä messussa.

Pukinmäen seurakuntakodin viimeinen messu pidettiin viime sunnuntaina. Suvivirren alkaessa soida oli  ihmisiä eteiseen asti ulottuvilla penkkiriveillä.

Saarnassaan Markus Kopperoinen kertoi Pukinmäen seurakuntakeskuksen historiaa. 1970-luvulla rakennettujen kerrostalojen juurelle valmistui seurakuntakoti, jossa kokoontuivat monenlaiset kuorot, kerhot ja harrastuspiirit.

Seurakunnan toiminta jatkuu Pukinmäessä syksylläkin Porttikahvilassa. Käsityöpiirit, muskarit ja partio kokoontuvat alueella edelleen.

Esirukouksessa nousi esille kiitollisuus seurakuntakodista ja ihmisistä, joita siellä on tavattu. Eeva-Maria Muurman nosti rukouksessa esiin myös unelmat ja toiveet, jotka eivät saaneet toteutua. Rukouksessa pyydettiin luottamusta tulevaan ja johdatusta seurakunnan uudessa tilanteessa.

Messun jälkeen Pukinmäen piirineuvosto oli järjestänyt seurakuntakodin työntekijöille yllätyksen: he esittivät laulun, jossa kullekin työntekijälle oli omistettu oma säkeistö.

Molemmissa kiitos- ja jäähyväisjuhlissa tuli esille, että toiminta jatkuu edelleen, ihmiset vain vaihtavat paikkaa.

Laura Koskelainen

Edellinen artikkeliBussilinjasta 68 tulee 78, linjasta 72 tulee 61 ja 61T sekä muita mullistuksia
Seuraava artikkeliMaahiset koetteli 7.-luokkalaisten erätaitoja Maunulassa