Seurakunta järjestää Erätauko-keskusteluja kaupunginosittain: Mitä kuuluu asuinalueellesi?

Erätaukokeskusteluissa pohditaan eri kaupunginosien tilannetta asukkaiden näkökulmasta. Kuva Teija Loponen

Malmin seurakunta organisoi toukokuussa etäyhteyksin Erätauko-keskusteluja, joissa aiheena on elämänlaatu omalla asuinalueella.

-Ideana on tarjota mahdollisuus keskustella siitä, mitä on hyvä elämä omalla asuinalueella sekä mihin kuntapäättäjien tulisi kiinnittää erityistä huomiota, selventää Anna Patronen Malmin seurakunnan viestinnästä.

Malmin seurakunta organisoi seitsemän eri kaupunginosien omaa Erätauko-keskustelua, joissa kuunnellaan asukkaiden tuntoja.

Osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksia samalla alueella asuvien ihmisten kanssa, jotka ovat kenties eri-ikäisiä ja erilaisessa elämäntilanteessa.

-Parhaimmillaan keskustelu lisää ymmärrystä omasta elinympäristöstä ja arjesta, jota itse kukin elää. Keskustelujen näkökulma on arkielämässä. Ne eivät ole poliittisia keskusteluja, mutta katsotaan, mitä niistä kumpuaa. Järjestämme myös kuntavaali-illan 19.5. etäyhteyksin ja voimme viedä Erätauko-keskusteluista terveisiä sinne, kertoo diakoniajohtaja Elina Leppihalme.

Ihmetystä voi herättää, miksi kirkko ottaa toimintansa alle kuntavaalit, onko seurakunnalla oma poliittinen agenda?

-Ensinnäkin seurakunta on kiinnostunut alueensa ihmisistä, heidän koko elämänkokonaisuudestaan, Malmin Varustamon toiminnanjohtaja Heta Kiiski sanoo.

-Haluamme seurakuntana vaikuttaa kaikkien ihmisten hyvinvointiin. Siksi tarjoamme alustan, jossa tavallisen ihmisten ääni voi tulla kuuluviin, mahdollisesti myös syrjäytettyjen ihmisten äänet, hän jatkaa.

Elina Leppihalme painottaa, että kirkko ei asetu minkään puolueen taakse.

-Malmin seurakunnalla ei ole omaa puoluepoliittista kantaa. Mutta haluamme tehdä työtä sen eteen, että ihmiset kokisivat voivansa itse vaikuttaa oman elämänsä asioihin.

Elina Leppihalme viittaa myös Sitran tulevaisuusselontekoon, jossa todetaan, että ihmiset voivat kokea hyvin eri tavoin omat vaikuttamismahdollisuutensa.

-Matala tulotaso on yhteydessä siihen, että ihminen kokee omat vaikuttamismahdollisuutensa muita heikommaksi. Koillishelsinkiläiset eivät ole olleet kovin vahvasti edustettuina helsinkiläisessä päätöksenteossa. On kuitenkin havaittu, että sellaisella alueella, jossa asuu kuntapäättäjä, koulujenkin asema on parempi kuin alueella, jossa ei asu yhtään kuntapäättäjää, toteaa Leppihalme.

Erätaukokeskustelut käydään 4.5. ja 6.5. klo 18 Jakomäessä, Malmi-Pukinmäki-Tapaninvainio-ryhmässä, Viikissä, Tapanilassa, Siltamäki-Suutarilassa, Pihlajamäessä ja Tapuli-Puistola -ryhmissä.

Mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse 2.5. mennessä www.helsinginseurakunnat.fi/malmi

TL

Erätauko on keskustelumenetelmä, joka on kehitetty Sitrassa. Aiemmin Malmilla on jo pidetty poikkeusajan dialogeja, joista on hyviä kokemuksia. Jokaiseen keskusteluun mahtuu enintään kymmenen ihmistä.

Edellinen artikkeliIstutko paljon?
Seuraava artikkeli