Maahiset koetteli 7.-luokkalaisten erätaitoja Maunulassa

Maahiset järjestivät myös makkaranpaistorastin. Kuva Metsähallitus / Laura Ticklén

Metsähallitus järjesti 30.-31.5. ympäri pääkaupunkiseutua Erätaitokilpailuja, joihin osallistui päälle 300 7. -luokkalaista nuorta. Koillishelsinkiläinen partiolippukunta Maahiset oli mukana järjestämässä Maunulassa pidettyä kilpailua.

”Luonnossa oleminen tekee hyvää.” Näin luvattiin viidellekymmenelle 7.-luokkalaiselle, joiden koulupäivä ei tiistaina 30.5. alkanutkaan ummehtuneessa luokkahuoneessa vaan komean Maunulan ulkoilumajan pihalla. Nuoret olivat osallistumassa Metsähallituksen erätaitokilpailuun, jossa koeteltiin ja opittiin luonnossa liikkujan tarvitsemia taitoja.

Neljä joukkueellista nuoria kiersi yhteensä seitsemän rastia, joiden järjestämisestä vastasivat useat yhteistyökumppanit. Rastien teemoina olivat esimerkiksi jokamiehenoikeudet, suunnistus, ensiapu ja luonnontuntemus.

Partiolippukunta Maahiset vastasi ensiapurastista. Maahisten opastuksella testattiin esimerkiksi, miten nuorilta sujuu suuren verenvuodon tyrehdytys ja millaisissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon.

-Tärkeintä on, että muistaa soittaa ajoissa, vastaa kysymyksiin ja sulkee puhelimen vasta, kun siihen on annettu lupa, kuului yhteenveto, kun tehtävää purettiin osallistujien kanssa.

Helsingin riistanhoitoyhdistyksen rastilla kisattiin eläinten luiden ja jälkien tunnistuksessa.

-Onko teillä tarkempaa määritelmää peuralle?, tiedusteli rastinvetäjä Paula Laukkanen nuorilta, jotka ymmällään pyörittelivät valkeaa kalloa käsissään. Rastilla saatiin esimerkiksi kuulla, että sarvien kunnosta pystyy päättelemään, miten niitä kantanut hirvieläin on voinut.

Kennelliiton Nuorien rastille saapuva sai pirteän vastaanoton, kun hellyttävä suomenpystykorva Ritu hyppäsi innoissaan vastoin vastaantulijan reisiä. Rastilla koottiin aluksi palapeli, jossa oli pentukuva kotimaisesta koirarodusta. Sen jälkeen tuli rodun nimi muodostaa annetuista kirjainpätkistä. Erään joukkueen ensimmäinen yritys oli ”suomennoutaja”, mutta oikea vastaus, suomenajokoira, löytyi nopeasti tämän jälkeen.

Kisan päätyttyä kaikki joukkueet pääsivät grillaamaan makkaraa, maissia, vaahtokarkkeja ja soijanakkeja partiolaisten tekemälle nuotiolle.

Kilpailun voittajaksi selvisi lopulta Käpylän peruskoulun joukkue nimeltä See Saw. Palkintoja jakanut Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi kuitenkin painotti, että tärkeintä oli kisan ”iloinen ja rento meininki”.

Otto Snellman

 

Partiolippukunta Maahiset – avointa ja aktiivista partiota Koillisessa!

Maahiset on Koillis-Helsingissä, erityisesti Siltamäessä, Suutarilassa ja Malmilla toimiva partiolippukunta. Toimeliaassa lippukunnassa on noin 200 jäsentä. Maahisten toimintaan pääsevät kaikki huolimatta sukupuolesta, uskonnosta tai vakaumuksesta. Lapset pääsevät mukaan kouluikäisenä, mutta partion voi aloittaa missä iässä hyvänsä.

Partiossa pääsee muun muassa retkeilemään, opettelemaan uusia taitoja, tutustumaan uusiin ihmisiin ja kulttuureihin sekä vaikuttamaan positiivisesti lähialueeseen ja maailmaan.

7-14-vuotiaden lapsien ryhmiin kannattaa ilmoittautua mukaan jo nyt alkukesällä, sillä syksyllä varsinkin pienempien lasten ryhmiin on varmasti jonoa.

Etsimme jatkuvasti lisää yli 15-vuotiaita vapaaehtoisia mukaan johtajaporukkaamme, joka pyörittää lippukuntaa itsenäisesti, mutta tekee myös hauskoja ja merkityksellisiä juttuja yhdessä.

Ilmoittaudu mukaan ja katso lisätietoja:

http://maahiset.net/

IG: @maahisetry

FB: Maahiset ry