Runsauden pulaa

teija loponen

Kevät on tullut. Kevät on kuin joulun alus tapahtumamäärien suhteen. Nyt riittää erilaisia kauden päättäjäisiä, kevätjuhlia, ravintolapäivää, siivouspäivää, turnauksia, pihajuhlia, kaupunginosatapahtumia ja paljon muuta. Kaikissa ei ehdi käydä, eikä kaikista saada samaan lehteen juttuja mahtumaan. Tuleva viikonloppu on yksi kevään vilkkaimmista. Silloin vietetään Malmin päivää, Pihlajamäen markkinoita, ravintolapäivää ja järjestetään useita isoja paikallisia kirpputoritapahtumia. Ja varsin tapahtumarikas on se seuraavakin viikonloppu esimerkiksi Pukinmäessä.

Lähiviikkoina on erityisen paljon tapahtunut Puistolan suunnalla, jossa muun muassa vietettiin kaupunginosaseuran juhlia ja pohdittiin vanhan kivikoulun pelastamista. Puistola-Seura juhli myös lasten kanssa kutsumalla heitä kuulemaan tarinoita vanhoista ajoista. Vanhan koulun pelastamisessa edes osin asukaskäyttöön päätettiin ottaa avuksi Tapanilan kokemukset ja tietämys asiassa. Yhteispelillä kannattaa tehdä monia muitakin asioita. Siinä säästyy aikaa ja vaivaa ja saatetaan jopa saada parempia tuloksia aikaan. Puistolalaisten uusin huoli on kuitenkin sädesieni, joka on vallannut peruskoulun seinää.

Tänä keväänä on ollut harvinaisen paljon kaavamuutoksia hyväksyttävänä. Täydennysrakentamista tapahtuu koko ajan monessa kaupunginosassa. Siltamäkeen nousee yllättävän korkea kerrostalo alueen muuhun rakennuskantaan nähden ja eilen siellä pohdittiin, miten aivan Siltamäen keskustaa voitaisiin järkevimmin kehittää ja samalla rakentaa uutta – ja korkeampaa. Asukkaita tulee aina vain enemmän, mutta tilat asukkaiden yhteisiin kokoontumisiin käyvät yhä harvinaisemmiksi. Tälle kehitykselle pohditaan ratkaisuja etenkin asukastoimijoiden kesken. Silti myös kaupungin pitäisi olla suuntauksesta huolissaan, heikentäähän se asuinalueilla toimivien yhteisöjen toimintaa ja toisista huolehtimista sekä sitä kautta heikentää ihmisten viihtyvyyttä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKansakoulun Kevätlaulajaiset
Seuraava artikkeliPuistolan Tenavatien koulurakennus halutaan pois myyntilistoilta