Kaksi SM-kultaa, kaksi paikkaa MM-kisoihin!

Kultaisten Metsojen ja SM-pokaalin selfie! Kuva: Carita Berg

Kaikkien voimistelulajien yhteiset SM-kisat käytiin viikonvaihteessa Jyväskylässä.

Perjantaina 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa oli mukana ikäluokan 28 parasta joukkuetta ja paikka finaaliin oli luvassa vain kahdeksalle alkukilpailun parhaalle.

Koko kauden sarjaa suvereenisti hallinnut Tapanilan Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr oli alkukilpailun ykkönen. Lauantaisessa finaalissa Prennut nostivat pisteitään ja nappasivat Suomen mestaruuden ennen Illusion Pre Jr:ia  ja Sanix Pre Jr:ia.

Erän Alexia onnistui tekemään alkukilpailussa kauden parhaan suorituksensa. Joukkueen debyyttikausi kovatasoisessa SM-sarjassa päättyi sijaan 20 ja tytöt olivat syystäkin tyytyväisiä suoritukseensa.

Naisten ja junioreiden taisto SM-mitaleista ja MM-kisapaikoista käynnistyi lauantaina. Kolmen seuran (Tapanilan Erä, SC Vantaa, Tampereen Voimistelijat) seurayhteistyöjoukkueet Minetit Elite ja Minetit Elite United onnistuivat alkukilpailussa hienosti. Niin kotimaan kuin kansainvälisiäkin kilpakenttiä hallinnut Minetit Elite oli alkukisan ykkönen Metso-ohjelmallaan ja Minetit Elite United ”Hokka Hei”-ohjelmallaan kolmansia OVO Junior Teamin jälkeen.

Kahdeksan parasta jatkoi sunnuntaiseen finaaliin, jossa Minetit Elite Unitedin harmittavaksi kohtaloksi koitui jääminen neljänneksi vaivaisen 0.05 pisteen erolla finaalissa onnistuneen Gloria Junior-joukkueen jälkeen.

Kakkossijalta finaaliin lähtenyt OVO Jr Team onnistui nostamaan pisteitään, joten sarjan viimeisenä suorittaneelta Minetit Eliteltä vaadittiin nappisuoritus ykköspaikan pitämiseen. Joukkue kestikin paineet hienosti ja voimisteli kauden ennätyspisteet. SM-kultaa saatiin siis Tapanilaan, Vantaalle ja Tampereelle ja samalla upea äitienpäivälahja katsomossa villisti kannustaneille Metso-äideille!

Molempien Minetit Elite-kokoonpanojen kausi huipentuu kahden viikon kuluttua lajin MM-kisoissa Helsingin jäähallissa.

Kilpasarjan joukkueiden kauden pääkisa on tulevana viikonloppuna Valkeakoskella ja Erän perinteinen kevätnäytös on helatorstaina juuri MM-kisojen kynnyksellä Mosahallissa.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliPihlajiston käsityöpiirin upea aikaansaannos: Arkualba vuodenaikaliinoineen
Seuraava artikkeliAsteritien kerrostalot tiivistävät radanvartta