Lena & The Slide Brothers ja Southpaw Steel’n’Twang yhteiskiertueella

Southpaw Steel'n'Twang_ Kuva Aija Lehtonen

Kotimaisen juurimusiikin kärkeä edustavat Lena & The Slide Brothers ja Southpaw Steel’nTwang ovat parhaillaan Slidin’ Explosion Tour 2017 –yhteiskiertueella.

Kiertueen kahdeksan konserttia suuntautuvat Etelä- ja Keski-Suomen konserttisaleihin, Malmitalolla heitä kuullaan perjantaina.

Kumpikin yhtye ammentaa musiikkinsa laaja-alaisesti amerikkalaisen rytmimusiikin tyylilajeista, Lena & The Slide Brothersin musiikin painottuessa bluesiin ja Southpaw Steel’n’Twangin progressiiviseen country-instrumentalismiin.

Konserteissa kumpikin bändi soittaa omat settinsä, tosin aika ajoin voimat yhdistetään musiikillisen ilakoinnin merkeissä ennen kuulemattomissa yhteisnumeroissa, slidekitaroiden laulaessa.

Blues & roots – yhtyeeksi itseään luonnehtiva Lena & The Slide Brothers on julkaissut kolme levyä vuodesta 2010 alkaen. Bändin viimeisin levy ”The Road” ilmestyi 2016. Albumi on saanut hienoja arvosteluja ympäri Eurooppaa. Myös bluesradiot kautta maailman ovat ottaneet levyn soittolistoilleen. Lena & The Slide Brothers esiintyi Suomen edustajana huhtikuussa Italian Torrita di Sienassa järjestetyssä European Blues Challenge 2016- kilpailussa. Finnish Blues Awards 2017- gaalassa he vastaanottivat palkinnot kahdessa kategoriassa: vuoden yhtye sekä vuoden kappale.

Southpaw Steel’n’Twang puolestaan on instrumentaalipainotteinen voimatrio, jossa steel- ja sähkökitara ovat pääosin solistisessa vetovastuussa. SST:n vuonna 2014 julkaistu debyyttialbumi ”Hale’s Pleasure Railway”, jonka kaikki sävellykset ovat Ville ”Lefty” Leppäsen käsialaa, keräsi ylistäviä arvosteluita. Yhtyeen toinen pääosin St.Lousissa äänitetty levy ”Stat(u)e of Mind” julkaistiin 2015. Vuonna 2015 SST sai kunnian olla ensimmäinen suomalaisyhtye, joka kutsuttiin esiintymään International Steel Guitar Convention- tapahtumaan Yhdysvaltojen St.Louisiin.

Malmitalolla yhtyeet yhdistävät voimansa ja tarjoilevat yhdessä ja erikseen maittavan musiikki-illan.

Malmitalo 5.5. kello 19, liput 19.50. Kesto 2h 15 min väliaikoineen.

Teija Loponen

Slidin Explosion Kuva Aija Lehtonen
Slidin Explosion
Kuva Aija Lehtonen