Yhteistyöllä tehty voitto: Tapulin leikkipuistorakennus saa jäädä odottamaan uutta

Helsingin kaupungin rakennusviraston suunnitelmakuva uudistettavasta Tapulin leikkipuistosta. Kaupunginhallitus hyväksyi eilen esityksen, jossa Tapulin leikkipuistorakennus puretaan vasta sitten, kun uusi on varmasti tulossa.

Koillishelsinkiläiset poliitikot yli puoluerajojen ovat yhdessä alueen toimijoiden kanssa uurastaneet sen eteen, että Tapulikaupunki ei menetä leikkipuistorakennustaan. Työvoitto syntyi eilen kaupunginhallituksessa, jonka päätöksellä Tapulikaupungin lapsia ja vanhempia ei jätetä taivasalle.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ilmoitti kokouksessa, että hän on muuttanut Tapulin leikkipuistoalueen rakentamisesitystä niin, että vanha leikkipuistorakennus on käytössä uuden rakennuksen valmistumiseen saakka. Alkuperäisessä, yleisten töiden lautakunnan jo hyväksymässä esityksessä rakennus olisi purettu ja puisto rakennettu ilman täsmällistä tietoa uudesta rakennuksesta.

Samalla kokousväki hyväksyi tapulikaupunkilaisen Veronika Honkasalon (vas.) tekemän ja Laura Rissasen (kok.) kannattaman vastaehdotuksen, jossa edellytetään, että puistosuunnitelma toteutetaan yhteistyössä alueen asukkaiden ja keskeisten toimijoiden kanssa. Näihin toimijoihin kuuluvat erityisesti lapset, nuoret, Maatullin alakoulu, Tapulikaupunki-seura ja nuorisotalo.

– Mutta ei tämä tähän lopu, nyt pitää valvoa, että tehtyjä päätöksiä myös noudatetaan. Niin takkuilevaa on ollut tämä toiminta Tapulin suhteen, ilmoitti kaupunginhallituksen päätöksestä muiden kanssa iloinnut Veronika Honkasalo Facebook-sivullaan.

– Tämä on tosiaan opittu Veronika, että meidän on vahdittava myös yhdessä aikaansaatujen päätösten toimeenpanoa, säesti suutarilalaisvaltuutettu Terhi Peltokorpi (kesk.).

Paikallisten poliitikkojen mietteitä tilanteesta ennen kokousta voi lukea tästä jutusta Tapulin leikkipuistorakennuksen purkuaikeet yritetään pysäyttää.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliValvontakäynti Malmin päivystyksessä: Hoitotarpeen arviointi toimii, ruuhkissa haasteita
Seuraava artikkeliLena & The Slide Brothers ja Southpaw Steel’n’Twang yhteiskiertueella