Maatullin koulun purku käynnistymässä

Vielä viime keväänä Maatullin koulu oli käytössä. Nyt muun muassa sisäilmaongelmista kärsineen rakennuksen purkaminen on käynnistymässä. Kuva Teija Loponen

Tapulikaupungissa Kimnaasipolulla sijaitsevan Maatullin ala-asteen koulun ja sivurakennuksen purkamishanke on hyväksytty ja työt käynnistyvät marraskuussa.

Rakennus on ollut opetuskäytössä peruskouluna. Koulun toiminta on siirretty läheiseen Suuntimopuistoon rakennettuihin väistötiloihin syyslukukaudesta 2021 alkaen ja nykyiset purettavat rakennukset ovat olleet tyhjillään kesästä 2021 lähtien.

Rakennusten laajuus on 6 071 brm². Maatullin ala-asteen koulun nykyiset tilat ovat huonokuntoiset ja riittämättömät tulevan yhtenäisen peruskoulun käyttäjämäärälle, eivätkä ne kaikilta osin vastaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien mukaisia toiminnallisia tavoitteita.

Myös varhaiskasvatus tarvitsee uudet tilat korvaamaan huonokuntoisen päiväkoti Mintun, päiväkoti Neilikan sekä leikkipuisto Tapulin väliaikaiset tilat.

Vanhan koulurakennuksen purkulupa on myönnetty ja päätös on lainvoimainen 1.9.2021. Työ on suunniteltu aloitettavaksi marraskuussa ja koulurakennuksen tontin pitäisi olla sileänä huhtikuussa 2022.

Maatullin ala-asteen purkuhankkeen urakkavaiheen kokonaiskustannukset ovat elokuun kustannustasolla laskettuna arvonlisäverottomina yhteensä 845 000 euroa.

Purkutyön suorittaa Stara.

Teija Loponen