Ei aprillia

teija loponen

Viime sunnuntaina vaihdettiin kesäaikaan ja tulevana lauantaina vietetään huhtikuun ensimmäistä päivää, joka on tutusti aprillipilojen aikaa. Monet lauantaille osuvat tapahtumat eivät sen sijaan ole huijausta. Lauantaina oikeasti tutustutaan Siltamäen kauniisiin maisemiin ja tehdään Tapulia tutuksi hauskoilla kiertolenkeillä. Malmin torilla puolestaan on kuntavaaliehdokkaita pilvin pimein kertomassa mitä haluaisivat Helsingin ja ehkäpä myös Koillis-Helsingin eteen tehdä jos tulisivat valituiksi. Tiettävästi Malmilla käväisee myös muutama pormestariehdokas. Heistä ainakin Anni Sinnemäkeä varmasti valistetaan muutamista tosiseikoista. Hän kun twiittasi Malmin lentokentän olevan enää vain harrastajien tyyssija. Vielä sieltä kuitenkin mukavasti yritysten maksamia vuokratuloja ja veromaksuja Helsingin kassaan kilisee.

Helsinki on iso kaupunki ja kukaan ei voi hallita kaikkea siihen liittyvää tietoa. Juuri siksi päätöselimissä pitäisi olla mukana ihmisiä kaupungin joka osasta ja vieläpä tasapuolisesti. Näin asiantuntevuus ja olosuhteiden tunteminen lisääntyisi alueellisia päätöksiä tehtäessä. Eikä yhtään huono idea olisi sekään, että virkamiehetkin useammin jalkautuisivat katsomaan, millaisia alueita he suunnittelevat, olipa sitten kyse lisärakentamisesta tai liikennesuunnittelusta. Esimerkiksi Pukinmäessä vierailee alueen suunnittelija usein asukasilloissa, tämä luonnollisesti lisää vuoropuhelun ja tietojen vaihdon mahdollisuutta kaupunkisuunnitteluviraston ja asukkaiden kesken.

Lehtemme sai upean kunnian viime viikolla, jolloin Malminseudun Yritysyhdistys valitsi minut vuoden yrittäjäksi. Se kertoo, että paikallislehteä ja sen kautta tekemäämme työtä Koillis-Helsingin hyväksi arvostetaan. Tavoitteemme on tuoda koko ilmestymisaluettamme koskevia asioita esille. Nostaa esiin sellaisiakin asioita, päätöksiä, tapahtumia ja ihmisiä, jotka eivät suurempia medioita kiinnosta, mutta ovat täkäläisille tärkeitä. Monien tietojen saannista saamme kiittää lukijoitamme, yhteistyökumppaneitamme ja alueella toimivia yrittäjiä, jotka pitävät meidät monissa asioissa ajan tasalla. Hyvän paikallislehden tekeminen on monen tahon yhteistyön tulos.

Päätoimittaja Teija Loponen