Vaalikierrokset käyntiin

Huhtikuulta kesäkuun puoliväliin siirretyt kuntavaalit alkavat jo hiljalleen näkyä myös arjessa. Ehdokkaat eivät ole vielä saaneet järjestää tilaisuuksia, joissa heidät voisi kohdata kasvokkain, mutta koronarajoitusten purkaminen sallinee nekin juuri ennen vaaleja. Paikallisuus on kuntavaaleissa todella tärkeää. Kaupunginvaltuutetut toimivat valtuuston lisäksi eri lautakunnissa ja jaostoissa, joissa heillä on painava sanansa sanottavana päätöksiä tehtäessä. Jos päätökset koskevat Koillis-Helsinkiä, niin kenelläpä niistä olisi parempi paikallistietämys kuin täällä asuvilla päättäjillä.

Me Koillis-Helsingin Lähitiedossa olemme iloinneet siitä, että muutamat paikalliset ehdokkaat ovat jo näkyneet lehdessämme ilmoituksillaan ja ehdokkaat ovat tehneet runsaasti ilmoitustilavarauksia. Näkyvyys onkin tuiki tärkeää, jotta äänisaalis kasvaa riittäväksi. Me Lähitiedossa haluamme puolestamme jälleen tarjota mahdollisuuden jokaiselle Koillisessa asuvalle ehdokkaalle saada kuvansa ja nimensä kertaalleen lehdessämme esille paikallisehdokasesittelymme kautta. Ensimmäiset ehdokkaat esitellään jo tässä numerossa, viikon päästä heitä pääsee esille jo tuplamäärä. Erilaisia vaalikoneita verkosta löytyy lukuisia, mutta kaikki eivät tietokoneella halua, tai voi ehdokkaisiin tutustua. Siksi me tarjoamme mahdollisuuden päästä esille painetussa lehdessä vastaamalla muutamiin kysymyksiin.

Paikallisille valtuutetuille riittää kyllä töitä. Koillista kehitetään nyt kovasti ja siinä riittää etujen ajamista. Juuri nyt esimerkiksi partiolippukunta Maahiset toivoo itselleen ja kokoontumistiloilleen puolestapuhujia, samoin Siltamäessä asukkaat haluavat säilyttää pienet koulu- ja päiväkotiyksiköt sekä lähiuimahallin. Myös useiden kaupunginosien terveysasemien säilymisestä kannetaan huolta, samoin monesta muusta paikallisesta palvelusta. Koronapandemia opetti sen, että suuret yksiköt eivät aina ole se viisain ratkaisu. Lähipalveluiden turvaajia tarvitaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillisen ehdokkaat esille
Seuraava artikkeliKoillisen ehdokkaat esittäytyvät