Syntymäpäivä

Syntymäpäivät ovat tärkeitä ja aivan erityisen tärkeitä ne ovat lapsille. Meillä Koillis-Helsingin Lähitiedossakin on juuri syntymäpäivän aika, lapsen iässä vielä ollaan, vaikka paikallislehteä olemme tehneet pitkään. Vuonna 2013 alkuvuodesta pyöräytimme käyntiin jälleen kerran Koillisen Helsingin ikioman paikallislehden ja silloinkin lukijoidemme ja ilmoittajiemme innokkaan pyytelyn ja toiveiden seurauksena. Alueen oman paikallislehden historia on kuitenkin pitkä.  Itsekin olen saanut siinä olla mukana jo reilut kolmekymmentä vuotta, vuodesta 1987 lähtien, kolmen peräkkäisen eri nimillä ilmestyneen lehden aikana.

Nykyään kaupunginvaltuutettuna ja meille urheilun erikoistoimittajana toimiva Heimo Hemppa Laaksonen perusti tänne maineikkaan MaTaPuPu-lehden vuonna 1981. Sen toimitus löytyi Tapanilan urheilukeskukselta, nykyään tiloissa toimii Tapanilan Erä. Laaksonen myi ajansaatossa lehden silloiselle Keski-Uusimaa -konsernille, joka päätyi lopulta lakkauttamaan MaTaPuPu:n.

Lähes saman tien Laaksonen kumppaneineen perusti uuden Koillisen paikallislehden, Koillis-Helsingin LähiSanomat. Sen toimitus löytyi radan toiselta puolen, Malmitalon vierestä entisen postin talon yläkerrasta. LähiSanomat vaihtoi sekin omistajaa, sillä kertaa Sanoma-konsernin omistukseen, ja nimi vaihtui vähitellen Vartti Pohjois-Helsingiksi ja sitten sekin lopetettiin.

Feeliks-lintu nousi kolmannenkin kerran, Koillis-Helsingin Lähitieto nimellä 2013. Laaksonen toimi silloin mentorina meille uusille kustantajille ja tuo henkinen tuki ja käytännönkin apu jatkuu edelleen, iso kiitos siitä! Lähitiedon toimitus sijaitsee Ylä-Malmintorin puolella, Malmin raitilla. Olemme siis aidosti paikallislehti. On varsin mieltä lämmittävää, että yhä vieläkin meille tulee satunnaisesti postia MaTaPuPu:n nimellä ja Posti osaa jopa sen toimittaa tänne oikeaan osoitteeseen. Kiitos teille kaikille lukijoillemme ja ilmoittajillemme hyvästä yhteistyöstä, joka yhä elää.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoneiden häädölle jatkoaikaa
Seuraava artikkeliTulevaisuuden historiaa tehdään nyt: Malmin koronapostit avataan vuonna 2078