Valintoja

Positiiviset ajatukset auttavat jaksamaan paremmin. Niille on nyt tarvetta. Uudet sulut, isot koronaluvut ja tiedot siitä, miten nuoret ja perusterveet ihmiset ovat päätyneet koronan saatuaan tehohoitoon, tekevät toivottavasti nyt turvavälien ja maskien käytön aivan kaikille ihmisille osaksi arkea joksikin aikaa. Se kun voisi nopeuttaa normaaliin arkeen paluuta. Onneksi aurinko hemmotteli meitä viikonloppuna ja sininen taivas yhdessä lintujen laulun kanssa antoi jo viestiä siitä, että talvikausi on hiljalleen loppumassa ja pian päästään nauttimaan kevään riemuista. Ja kunhan rokotukset laajenevat myös työikäisiin ja nuoriin, voidaan taas nauttia vapaudesta tavata ystäviä ja sukulaisia.

Lähestyvät vaalit mietityttävät monia. Ehdokkaita ei pääse tapaamaan ja jututtamaan toreilla ja muissa tapahtumissa, joten miten valita oikein? Kuntavaaleissa on tärkeää tiedostaa paikallisuuden merkitys. Kaupunginvaltuutetut päättävät koko kaupungin asioista, mutta päätöksiin sisältyy myös eri kaupunginosia koskevia asioita. Niissä kuntapäättäjät saattavat äänestää oman asuinalueensa etua vaalien. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös ehdokkaan asuinpaikkaan. Täältä Koillis-Helsingistä tulee olemaan paljon eri puolueiden ehdokkaita tarjolla. Heidän joukostaan kannattaisi valita se henkilö, jolle äänensä antaa.

Vaaleissa tulee kiinnostamaan myös se, miten äänestäminen toteutetaan poikkeusoloissa. Miten turvataan äänestäjien ja vaalitoimitsijoiden turvallisuus? Kaikissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa on hyvin pitkälti kyse jokaisen omista valinnoista. Jos vaalien aikaan osuu kauniit säät, ei ole mikään ongelma jonotella ulkona äänestyspaikkaan sisälle pääsyä. Silloin tuskin enää on kovia pakkasia ja lumikinoksia. Niistäkin saatiin paljon iloa, kun luistinkenttiä jäädytettiin monissa paikoin ja lumesta sai hienoja lumiukkoja. Lumiukkoista on saatu lehteemme paljon kivoja kuvia. Nyt kisa päättyi ja voittajat arvotaan ja julkistetaan ensi viikolla. Ensi maanantaina vietetään kansainvälistä naisten päivää. Mukavaa naistenpäivää erityisesti kaikille rankalla hoitoalalla työskenteleville naisille!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliValon messu siirtyi digiaikaan vapaaehtoisvoimin
Seuraava artikkeliKoilliseen yli 30 uutta kaupunkipyöräasemaa