Minetit Elite historialliseen voittoon!

Minetit Elite teki melkoisen tempun voittaessaan osakilpailussa venäläisjoukkueen. Tapanilan Erällä oltiin riemuissaan! Kuva Carita Berg

Venäläisen Victoria-joukkueen kuuden vuoden voittoputki taittui eräläisten toimesta.

Joukkuevoimistelun kevään kisakauden avasi perinteinen Miss Valentine-kilpailu Viron Tartossa. Samassa yhteydessä käytiin Naisten World Cupin ja junioreiden Challenge Cupin ensimmäiset osakilpailut, joihin osallistui käytännössä kaikki lajin huippujoukkueet ympäri maailmaa.

Tapanilan Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Elite oli lunastanut paikkansa Challenge Cupissa viime syksyn karsintakilpailussa. Noin kuukautta ennen Tarton kisaa joukkue teki kuitenkin rohkean ratkaisun ja päätti yhdistää voimansa Tampereen Voimistelijoiden Minetit Juniorin kanssa. Näin muodostettiin kolmen seuran yhteistyöjoukkue Minetit Elite, joka kilpailee yhtenä kokoonpanona tähtäimenään menestys toukokuun MM-kilpailuissa Helsingissä.

Minetit Elite lähti haastamaan muita maailman huippujoukkueita Metso-teemaisella ohjelmallaan, joka on koreografi Antton Laineen suunnittelema. Samalla joukkue haki asetelmia kevään koti-MM-kisoja varten. Kuukauden ajan tytöt ovat treenanneet vuoroin Tapanilassa, Vantaalla ja Tampereella, mikä on asettanut omat haasteensa niin voimistelijoille, valmentajille kuin taustajoukoillekin. Yhteistyö osoitti kuitenkin voimansa heti lauantain alkukilpailussa: Joukkue saavutti yhteispisteet 18.10 ja piikkipaikan sunnuntaiseen finaaliin vain 0.05 pisteen erolla sarjaa vuosia hallinneeseen Venäjän Victoria-joukkueeseen.

Kuuteen vuoteen ei Victoria ollut kohdannut voittajaansa kansainvälisissä kilpailuissa, mutta Minetit Elite onnistui tässä heti ensimmäisellä yrittämällään. Sunnuntain finaalissa Minetit Elite paransi vielä suoritustaan keräten huikeat 18.70 pistettä. Yhteispisteet 36.80 toivat historiallisen Challenge Cup osakilpailun voiton uudelle yhteistyöjoukkueelle. Lopulta myös OVO Junior Team kiilasi Victorian edelle, joten Suomi nappasi kaksoisvoiton kovatasoisessa kilpailussa.

Joukkueen valmentaja Kiia Kuusela oli tyytyväinen kilpailun jälkeen ja kiitteli koko tiimiä tukijoukkoineen tuloksesta.

Joukkueessa oltiin myös riemumielellä: -Aivan huikea fiilis, tätä tultiin hakemaan! MM-kisoja kohti pyritään parantamaan, saamaan suoritusta täsmällisemmäksi ja varmemmaksi, ettei tarvitse enää samalla lailla jännittää kuin tänään”, joukkue kommentoi matkalla palkintojen jakoon.

Joukkueen kausi jatkuu kolmen kaupungin treenisaleilla ja kisamatolla tytöt nähdään seuraavan kerran Tapanilan Erän järjestämässä Lovent Cupissa Korson Lumossa 18.3. Challenge Cupin seuraava osakilpailu on vuorossa maalis-huhtikuun vaihteessa Italian Padovassa ja kausi huipentuu Helsingin jäähallissa 26-28.5 käytäviin MM-kisoihin.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliKirkkoherranvirasto jo vuoden evakossa
Seuraava artikkeliRanskalaista komediaa ja jännitystä Malmilla