Kirkkoherranvirasto jo vuoden evakossa

Malmin kirkkoherranvirasto on ollut jo puolitoista vuotta käyttämättömänä. Kuva Aino Heikka

Malmilla Kunnantiellä sijaitseva kirkkoherranvirasto on ollut jo vuoden verran suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi.

Viraston työntekijöiden oireilun vuoksi vanhassa valkoisessa kivitalossa työskennellyt väki siirrettiin työskentelemään vieressä sijaitsevalle Malmin kirkolle tilapäistiloihin.

Kirkkoherranvirastoon tilattiin heti rakenteiden kuntotutkimus, jonka tekeminen siirtyi kuitenkin puolella vuodella kiireisempien kohteiden mentyä edelle.

-Selvitys valmistui viime vuoden puolella ja se osoitti, että tiedossa ovat erittäin mittavat remontit. Korjaustyöt vaativat paljon suunnittelua ja asiaan perehtymistä. Tehtävä on tämän vuoksi siirretty hankesuunnitteluosastolle, joka valitettavasti kärsii pahasti resurssipulasta ja siksi asia on edelleen siirtynyt, kertoo  ylläpitopäällikkö Niko Parikka Helsingin seurakuntayhtymästä.

Parikka lupaa, että suunnittelutyöt lähtevät kyllä piakkoin käyntiin, jos ei muuten niin seurakuntayhtymän ulkopuolelta ostettavin palveluin.

-Suunnittelutöiden käynnistyessä täytyy myös pohtia rakennuksen tilasuunnittelua. Jatkuuko käyttötarkoitus entisenlaisena, vai tuleeko talon käyttöön toiminnanmuutoksia, jotka vaikuttaisivat myös tilasuunnitteluun ja sen kautta peruskorjaukseen, Niko Parikka huomauttaa.

Vanhan suojellun rakennuksen korjaaminen käyttökuntoon tulee olemaan niin suuri hanke, että sen suunnittelu vie aikaa. Mitään selkeitä aikatauluja hankkeen etenemiselle ei  vielä ole olemassa, mutta takaisin virastotaloon eivät työtekijät tule tämän vuodenkaan puolella pääsemään.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTenavatien koulurakennus myytävänä
Seuraava artikkeliMinetit Elite historialliseen voittoon!