Tenavatien koulurakennus myytävänä

Vanha arvokas koulukiinteistö mäen päällä on tarkoitus saada myyntiin jo tänä vuonna. Kuva Ilkka Uotila

Puistolassa sijaitseva vanha suojeltu Tenavatien koulu pitäisi saattaa asukaskäyttöön, sitä mieltä ollaan Puistola-Seurassa ja siitä teki kaupungille aloitteen kokoomuksen valtuustoryhmään kuuluva heikinlaaksolainen Heimo Laaksonen. Koulu on kuitenkin myyntilistalla.

-Olen saanut tehtäväkseni valmistella koulua myyntiin, Aikataulusta en vielä osaa sanoa, mutta tavoitteenani on saada kohde myyntiin vielä tämän vuoden aikana. Aikataulu tarkentuu tässä kevään aikana, kertoo myyntineuvottelija Heidi Autiosuo Kiinteistöviraston Tilakeskuksesta.

Autiosuo toteaa, että koulurakennus on tontilla, jossa kaava on opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue YO.

-Kaavamuutosta emme ole tällä hetkellä hakemassa, vaan koulu myydään nykyisillä kaavamääräyksillä,  hän selventää.
Koulun hintatasoa Autiosuo ei voi kommentoida, koska kohde myydään julkisella tarjouskilpailulla. Siitä ilmoitetaan josta tilakeskuksen ja Oikotien sivuilla.
Heimo Laaksosen aloitteessa esitettiin, että Kiinteistöviraston Tilakeskus keskeyttäisi pari vuotta tyhjänä olleen Puistolan vuonna 1930 rakennetun koulurakennuksen myyntiaikeet siksi aikaa, että kaupungin ja alueen asukastahojen ja yhdistysten kanssa saataisiin

käynnistettyä avoimet neuvottelut koulun saattamiseksi monipuoliseen asukaskäyttöön.

-Rakennukseen voisi sijoittua myös kaupungin palveluja, ehdotti Laaksonen aloitteessaan.

Puistolalaiset ovat muun muassa Puistola-Seuran voimin pyrkineet syksystä 2016 lähtien selvittämään tyhjän koulurakennuksen tulevaisuutta kartoittaen samalla eri asukastahojen tarvetta asukas- ja harrastekäyttöön. Rakennuksessa on luokkahuoneiden lisäksi pieni liikuntasali sekä teknisen työn tilat. Seura järjesti asiasta asukkaille ideointi-illankin.

Suoria vastauksia toiveilleen seura ei kaupungin taholta ole saanut, mutta heille on väläytetty sellaista mahdollisuutta, että kiinteistöä voitaisiin käyttää Puistolan peruskoulun ehkä vuonna 2019 toteutuvan julkisivuremontin aikaisena väistötilana.

Puistola-Seuran ajatus kiinteistön vuokraamisesta eri tahoille ei onnistu.

-Vuokraus ei tässä tilanteessa ole mahdollista, sanoo Autiosuo.

Heimo Laaksonen huomauttaa, että kaupungin- ja eri puolueiden strategiaan on laajasti kirjattu asukaslähtöisyys ja vuorovaikuttaminen asukkaiden ja kaupungin välillä.

-Tältä pohjalta esitämme, että Tilakeskus hyllyttää välittömästi Tenavatien hiljattain saneeratun koulurakennuksen myyntiaikeet ja käynnistää samalla rakentavat neuvottelut ja ideoinnit koulurakennuksen hyödyntämiseksi laajalle asujaimistolle.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHienossa, mutta väärässä paikassa
Seuraava artikkeliKirkkoherranvirasto jo vuoden evakossa