Tässäkö tuleva Pukinmäki?

Suunnitelma tiivistäisi Pukinmäen vähän hajanaista aseman ympäristöä. Kuva Arkkitehtitoimisto AJAK Oy

Pukinmäen nuorisotalolla pääsee maanantaina tutustumaan uuteen asemanseudun suunnitelmaan, joka toisi aseman ympäristöön reippaasti uusia asuntoja ja liiketilaa palveluille. Samalla paranisivat alueen kävely- ja pyöräilyreitit sekä pysäköintijärjestelyt menisivät uusiksi.

Suunnitelmassa tutkitaan asuinrakentamisen mahdollisuuksia Eskolantien ja Säterintien risteyksen ympäristöön. Osaan rakennuksista tulisi liiketilaa ensimmäiseen kerrokseen.

Junaradan itäpuolelle, nykyisen pikaruokalan tontille, suunnitellaan päivittäistavarakauppaa, jonka yhteyteen tulisi myös muuta liiketilaa.

Junaradan ja Eskolantien kulmauksessa sijaitsevalle pysäköintialueelle selvitetään pysäköintitalon sijoittamista. Pysäköintipaikat palvelisivat asukkaita ja alueella asioivia sekä liityntäpysäköintiä.

Suunnittelusta järjestetään keskustelutilaisuus 9.1. kello 17–19 Pukinmäen nuorisotalolla, Säterintie 2. Valmisteluaineistoon voi tutustua 2.–23. 1. Pukinmäen kirjastossa sekä osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman viimeinen valtiopäivä
Seuraava artikkeliMalmin ja Tapanilan harrastajateatterit: Tarjolla komediaa kansan makuun