Lauantaina riitti Helsingin kristillisellä koululla vilskettä, kun siellä starttasi toiminnallinen myyjäistapahtuma. Aamupäivällä järjestetyssä tapahtumassa oli tekemistä niin koulun pihalla kuin sisälläkin.

Pihalla pääsi tutustumaan paloautoon ja Pukinmäen VPK:n
harrastustoimintaan, paikalla oli myös VPK:n palopäällikkö Kimmo Ruusuvuori, joka sai vastailla tiuhaan kysymyksiin paloautosta ja vapaapalokunnan toiminnasta.

Pihalla käyskenteli myös Annalan ponitallin ihanan jouluinen poni kuljettaen kärryissä lapsia pientä korvausta vastaan. Pihan leikkipaikkakin oli ahkerassa käytössä.

Sisällä Olympiavuonna valmistuneessa koulurakennuksessa on nähty jo useamman sukupolven koulupolkua ja paikalla kävikin vanhoja oppilaita muistelemassa menneitä ja kahvittelemassa lukuisilla herkuilla, joita oppilaiden myyntipöydistä ja kahvilasta löytyi. 

Kirpputoripöydistä löytyi hyviä kierrätettyjä joululahjoja pukinkonttiin, näiden lisäksi myyjäisissä oli tarjolla muun muassa Pukinmäen Marttojen ja Malmin seurakunnan nikkaripiirin käsitöitä, sekä oppilaiden ja paikallisten taiteilijoiden tekemiä kortteja ja ihania koruja.


Helena Elis Päike ahkeroi kasvomaalauspisteessä.

Koulun sisätiloissa toimivat myös onnenpyörä sekä onginta -ja kasvomaalauspisteet, joihin riittikin osallistujia suorastaan ruuhkaksi asti.

Myyjäiskansaa palveli lisäksi kahvila sekä Marttojen
emännöimä riisipuuropiste. Puurotuotto ja aulassa toiminut arpamyynti käytetään koulun ajankohtaisten tarpeiden, kuten pihaprojektin hyväksi.

Tapahtumassa olivat mukana myös Operaatio Joulun lapsi -kampanjan edustajat ja koululla oli myös näiden hyväntekeväisyyslahjojen virallinen palautuspiste ja viime hetken kenkälaatikkopakettitarvikkeita käytiinkin kysymässä ahkerasti.

Johanna Hokkanen

Vuodesta 2012 lähtien Pukinmäen vanhassa kansakoulurakennuksessa on toiminut Helsingin
kristillinen koulu, joka on yksi Helsingin kaupungin yksityisistä,
maksuttomista sopimuskouluista.

Päiväkoti ja yhtenäiskoulu tarjoavat eheän koulupolun.

Joulunavaus -tapahtuma toimi samalla Avoimien ovien päivänä
kouluun tutustujille.

Edellinen artikkeliMalmin Mieslaulajat valmiina joulukonserttiin
Seuraava artikkeliKoillis-Helsingin Lähitieto Oy palkittiin vuoden yrityksenä