Elite aloitti kautensa hopeanhohtoisesti

Eliten ensimmäinen kisa tuotti heti hopeaa. Kuva Petri Vilhunen

Prennujen kultaputki sai jatkoa viikonloppuna Mäntsälässä kisatussa joukkuevoimistelun HJM-Cupissa. Siellä nähtiin myös Tapanilan Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Eliten kauden ensiesiintyminen, hopeaa tuli!

Uudistunut joukkue ja huippukoreografi Antton Laineen tekemä ohjelma olivat herättäneet runsaasti mielenkiintoa jo ennen kisakauden alkua. Elite asteli 14-16-vuotiaiden SM-sarjan viimeisenä joukkueena kisamatolle. Kauden avauskisalle tyypillisesti suoritukseen mahtui virheitä, mutta tytöt voimistelivat ilmeikkäästi ja saivat yhteispisteet 16.216, jotka riittivät toiseen sijaan Tampereen Voimistelijoiden Minetit Jr:n jälkeen, joiden ohjelma on niinikään Antton Laineen käsialaa.

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Elite suoriutui debyytistään varsin mallikkaasti. Joukkue keskittyy nyt tulevan viikonvaihteen kisaan, jolloin karsitaan Suomen edustajia kevään Challenge Cup kilpailuun Viron Tarttoon. Koko kauden suurena tavoitteena on päästä edustamaan Suomea MM-kisoihin, jotka kisataan toukokuussa Helsingissä.

Päivän ylivoimaisin voittaja oli totutusti Elite Pre Jr. Prennut voittivat 12-14-vuotiaiden SM- sarjansa 2,5 pisteen erolla. Huippupisteet 18.00 sisälsivät bonukset niin teknisestä osaamisesta kuin suorituksestakin.

Hopean jakoivat Team Indiumit ja Illusion Pre Jr.

Prennuille kilpailu oli jo kauden neljäs ja joka kisasta on tullut kultamitalit. Prennujen kauden päätavoite – SM-Kisa – käydään tulevana viikonvaihteena Korson Lumossa samanaikaisesti Challenge Cup-karsinnan kanssa.

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa Tapanilan Erän Axoria suoritti myös varmasti ja hallitusti keräten kauden ennätyspisteensä 14.60, jotka riittivät kuudenteen sijaan. Alexian pistemäärä oli 11.00 ja sijoitus yhdestoista.

8-10-vuotiaiden sarjassa Alexa Minorit jatkoivat hienoa kauttaan napaten jälleen korkeimman kategorian 1. Axoria Minorien kategoria oli 4. 10-12-vuotiaiden sarjassa Elite Alexa jäi harmittavasti neljänneksi pistein 15.85. Amila 04:n kategoria oli 9.

Lauantaina käydyissä kilpasarjan kisoissa Anastasia01 jäi neljänneksi 14-16-vuotiaiden sarjassa. Anastasia oli kahdestoista.

Samaan aikaan käydyssä Stara-tapahtumassa arvokasta kisakokemusta kartuttivat ja voimistelusta nauttivat Erän joukkueista Ailia, Ailia07 ja Alexa Minit.

-Kisakausi jatkuu tulevana viikonloppuna Lumossa, jolloin 12-14-vuotiailla on panoksena niin kilpa- kuin SM-sarjojenkin mestaruudet ja junnusarjassa paikat Tarton Challenge Cupiin, kertoo Lauri Järvinen.

TL

Edellinen artikkeliJoulupukkikin postinjakajien tukena
Seuraava artikkeliMalmilla yömajoitusta loppuvuonna