Malmilla yömajoitusta loppuvuonna

Malmin kirkko
Malmin seurakunta on Helsingin suurin seurakunta, jonka alueella asuu ja seurakunnan jäseninä on paljon sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Kuva Janina Issakainen

Helsingin seurakunnat avaavat ovensa kodittomille. Seurakunnat haluavat tukea kaupunkia kodittomien auttamisessa antamalla pakkasilla yösijan kirkoissa.

Seurakuntien tilat ovat avoinna ensi maanantaista alkaen sovitusti vuoroviikoin ilman pakkasrajoja kello 21–07. Ensimmäisenä avautuu Lauttasaaren kirkon tilapäismajoitus viikolla 47 eli 21.–27.11.  Malmilla yömajoitusta tarjotaan viikolla 52.

Yösijoja on päätetty tarjota vuoden loppuun asti. Jatkosta päätetään tarpeen ja tilanteen mukaan erikseen.

Yösijan antaminen on mahdollista vapaaehtoisten auttajien turvin. Helsinkiläisiä onkin jo ilmoittautunut runsaasti kirkkoihin erilaisiin tehtäviin kuten yöpyjien vastaanottajiksi ja yörauhan valvojiksi.

Malmin seurakunnan tiedottaja Tuila Huomo kertoo, että Malmilla on varattu majoitukseen yksi tila, jossa siis viikon ajan tarjotaan yösijaa tarvitseville. Majoitusta järjestävät vapaaehtoiset ja työntekijät tulevan olemaan oman seurakunnan väkeä.

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan, Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäen mukaan kirkot ovat avoinna kaikille suojaa etsiville, niin liikkuvalle väestölle kuten romanikerjäläisille, paperittomille kuin kaikille muillekin asunnottomille.

-Helsingin seurakunnat ovat tässä kaupungissa ihmisten arjessa heidän tukenaan ja apunaan. Tilapäissuojan antaminen täydentää akuutissa tilanteessa asunnottomien hyväksi tehtävää kirkon työtä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliElite aloitti kautensa hopeanhohtoisesti
Seuraava artikkeliPartioystävien lastenkirjassa mennään siilin matkassa satumetsään