Kolmen kultamitalin viikonloppu!

Anastasia01 nappasi viikonlopun ensimmäisen kultamitalin. Kuva Petri Vilhunen

Tapanilan Erän voimistelijoiden menestys kisamatolla jatkuu; lauantaina Etelä-Suomen Aluemestaruuskisoista oli tuomisina kahden aluemestaruus-kullan lisäksi roppakaupalla hienoja suorituksia.

Huimimman parannuksen edellisviikkoiseen teki 14-16-vuotiaiden kilpasarjan molemmat Anastasia-tiimin joukkueet. Anastasia paransi upeasti pisteitään sijoittuen kisassa viidenneksi.

Viikonlopun ensimmäisestä kultamitalista vastasi Anastasia01, joka voitti sarjansa tasapistein SC Vantaan Kinesis-joukkueen kanssa. Korkeammat suorituspisteet nostivat Anastasian aluemestareiksi.

10-12-vuotiaiden sarjassa mukana oli 4 joukkuetta Tapanilasta. Elite Alexa jatkoi tasaista suorittamistaan saaden kategorian 2. Tiukassa kisassa tämä riitti neljänteen sijaan. Axoria06 voimisteli kategoriaan 5, Axoria05 kategoriaan 7 ja Amila04:n kategoria oli 9.

12-14-vuotiaiden kilpasarjassa Erää edusti Amila, joka paransi suoritustaan ja voimisteli hienosti kategoriaan 6. Saman ikäluokan SM-sarjasta saatiin Tapanilaan aluekisojen toinen kultamitali, kun seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr jatkoi voittokulkuaan. Suorituksen virheet pudottivat pistemäärää edellisviikkoisesta, mutta pisteet 16.40 riittivät silti kultamitaleihin ennen Gloria Astraa ja Team Indiumeita. Alexia paransi selkeästi suoritustaan edellisviikkoisesta debyyttikisastaan ja saavutti pisteet 12.80. Axorian pistemäärä oli 13.35 ja sijoitus viides.

Sunnuntain Vantaa Cupissa Axoria paransi pisteitään (13.85) ja voitti upeasti oman sarjansa. 8-10-sarjassa Alexa Minorit jatkoi hienoja suorituksiaan ja voimisteli jälleen korkeimpaan kategoriaan. Tytöt saivat lisäksi tuomariston kunniamaininnan taito-osista. Myös Axoria Minorit voivat olla tyytyväisiä kilpailusuoritukseensa. Staratapahtumassa Alexa Minit esittivät hienosti ohjelmansa ja tytöt saivat kisan jälkeen iloita ensimmäisistä voimistelumitaleistaan.

Kisakausi jatkuu ensi viikonloppuna, kun lauantaina Erä järjestää Stara-aluetapahtuman Vantaan Lumossa ja sunnuntaina kisataan Espoo Cupissa.

Lauri Järvinen