Influenssarokotukset käyntiin

Malmin terveysasemalla ryhdytään antamaan influenssarokotuksia kuun loppupuolella. Kuva Teija Loponen

Kausi-influenssarokotukset käynnistyvät terveysasemilla ja neuvoloissa marraskuun lopussa.

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkärin Hannele Kotilaisen mukaan influenssarokotuksen antama suoja kestää vuoden, minkä vuoksi rokote on hyvä ottaa vuosittain.

Kotilaisen mukaan influenssarokotus on erityisen tärkeä riskiryhmien potilaille, joille influenssa voi alentuneen vastustuskyvyn vuoksi aiheuttaa vakavan keuhkokuumeen ja johtaa pahimmillaan kuolemaan.

-Influenssarokotusta suositellaan ennen kaikkea heille, jotka sairastavat diabetesta, sydänsairautta, keuhkosairautta, kroonista maksa- tai munuaissairautta tai kroonista neurologista sairautta sekä syöpäpotilaille. Lisäksi rokotusta suositellaan hoitohenkilökunnalle, raskaana oleville, alle 3-vuotiaille lapsille, yli 65-vuotiaille ja varusmiehille. Jos perheessä on esimerkiksi vastasyntynyt, syöpäpotilas, ikääntynyt tai perussairas, myös hänen lähipiirinsä, esimerkiksi perheenjäsenet saavat maksuttoman influenssarokotteen, valistaa Hannele Kotilainen.

Terveysasemilla rokotetaan kausi-influenssaa vastaan ilman ajanvarausta ma 21.11.− pe 25.11. klo 9.30 − 11.30 ja 13.30 − 15.30 sekä ke 7.12. ja ke 14.12. klo 9.30 − 11.30 ja 13.30 − 15.30.

Influenssarokotusajan terveysasemalle voi myös varata sähköisesti koko influenssarokotuskauden ajan osoitteessa asiointi.hel.fi.

Neuvoloissa rokotetaan kausi-influenssaa vastaan neuvolakäyntien yhteydessä.  Avoimissa neuvoloissa rokotetaan neuvolan asiakkaita ilman ajanvarausta ma 21.11. – pe 2.12. klo 8.30 – 10.30. Avoin vastaanotto on tiistaina Pihlajamäen neuvolassa, keskiviikkona Suutarilan, Puistolan ja Jakomäen neuvoloissa sekä torstaina Malmin neuvolassa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKirkko tupaten täynnä kirkkoherran virkaanasettajaisissa
Seuraava artikkeliKolmen kultamitalin viikonloppu!