Atleticon poikakalenteri tihkuu futista ja hyväntekeväisyyttä

MPS Atleticon ensi vuoden kalenteri säväyttää korkealla laadullaan ja hyvällä tarkoitusperällään. Kuva Roni Tamminen / Ronno

Malmin Palloseuran Atletico -joukkueen viime sunnuntaina markkinoille ryöpsähtänyt ensi vuoden poikakalenteri on veret seisauttava kalenteriteos. Pelaajien ja huippuammattilaisten yhteistyöllä on syntynyt kalenteri, jonka myynnillä kartutetaan muun muassa alueen vähävaraisten junioreiden futisharrastusta.

Kunnianhimoisesti tuotetun ”Atletico XXL”-nimisen kalenterin kuukausikuvissa paseeraavat Kolmosdivarissa pelaavan Atleticon pelaajat jopa rohkeissa kuvissa, kropat öljyttyinä, mutta samalla hyväntahtoisesti pilke silmäkulmassa.

Kalenterin teossa on vaikutteita löydetty tunnetuista maalauksista, patsaista, elokuvista ja valokuvista. Valitut huippukuvaajan 13 kuvateosta, kalenterin 12 fotoa plus kansikuva, tarjoavat katsojalle oman mielikuvitusmatkan menneisyydestä tähän päivään.

Uunituore 20 euron hintainen kalenteri on toinen MPS Atleticon tuottama. Vuoden 2014 kalenteri myytiin loppuun. Sitä samaa toivoo Atleticon joukkueenjohtaja Janne Vottonen myös nyt julkistetun muutaman sadan kappaleen painoksen kanssa käyvän. Tarkoitusperä on mainio, kalenterin tuotosta neljännes menee MPS:n viime vuonna perustamaan vähävaraisten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukevaan rahastoon, joka on jo ehättänyt avittamaan useaa taloudellisista haasteista kärsivää perhettä.

-Toivomme, että mahdollisimman moni perhe hyötyisi tästä avustamme. Jos panoksellamme pystymme varmistamaan, että edes yhden juniorin innostus futisharrastukseen säilyy yli vaikeiden kausien, on tuki tehnyt tehtävänsä, korostaa ja toivoo Vottonen.

Jalkapalloon mahtuu kosolti yhteisöllisyyttä. Janne Vottonen kertoo joukkueensa keskeisenä kulmakivenä olevan hengen, joka on syntynyt yhteisillä pelireissuilla ja leireillä. Saman kokemuksen hän haluaa jokaiselle juniorille rahapussin tilanteesta huolimatta.

Onnistuneesta kalenterimyynnistä osa jää Atleticon 60 pelaajan ja kahden joukkueen harjoituskulujen kattamiseen. Tätä kautta urheat futismannekiinit saavat kevennystä harrastukseensa.

Kalenterin voi ostaa Malmilta ravintola Suskista tai Puksun Pubista sekä netistä www.atleticomalmi.com/poikakalenteri2017.

Lisätietoja voi kysellä: janne.vottonen@gmail.com.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliYleiskaava-aktivistit tilasivat uuden vuorovaikutusraportin ja pikselikartan
Seuraava artikkeliSurun ja rauhan kellot soivat aleppolaisille