PuiU jatkoi voittoputkeaan nujertamalla MPS/Atleticon

PuiU:n valkopaitainen kapteeni Teemu Honkaniemi, edessä, ei onnistunut hyvästä maalipaikastaan saamaan palloa maaliin ohi MPS/Atleticon maalivahti Kaapo Sinervon. Kuva Heimo Laaksonen

Oivaan syyslentoon päässyt Puistolan Urheilijat korjasi voittopotin odotetussa paikallisderbyssä MPS/Atletico Malmista. Malmin Ponnistajat kohtasi viidennen kerran peräkkäin lohkon kärkipään joukkueen ja hävisi taas.

Puistolan Urheilijat järjesti lauantaina mukavan kyläjuhlan hyväkuntoisella ja aurinkoisella Puistolan nurmella. Lähes 200 katsojaa sai nähdä PuiU:n paremmuuden 2-1 voittolukemin MPS/Atletico Malmista. Ansaittu, mutta harvinainen ”Tico-voitto” pohjautui puistolalaisten useampiin maalitilanteisiin ja kulmapotkuihin.

Avausmaalin suti 10. minuutilla kulman jälkitilanteesta Ticon maaliin Ilmari Tiainen. Malmilaisten 1-1 tasoituksen tykitti 60. minuutilla miltei maaliviivalta verkkoon vaihtomies Janne Hampaala. PuiU:n voittomaalin laukoi 84. minuutilla hienolla yksilösuorituksella Samir Talat.

Paikallisotteluiden hengen mukaisesti ottelussa jaettiin peräti 10 keltaista korttia, PuiU 6 ja MPS 4. Kaiken kukkuraksi 94. minuutilla punainen kortti saatteli tappelunujakan jälkeen suihkuun yhden pukarin kummastakin joukkueesta.

PuiU:lla on takanaan huima viiden ottelun voittoputki, joissa se on päästänyt vain kaksi maalia omaan rysäänsä. Kolme kierrosta ennen sarjapäätöstä PuiU on 20 pinnallaan lohkossa sijalla 7, ja sarjapaikka on varmistunut. Ensi perjantaina klo 18.30 se kohtaa Riihimäen keskuskentällä 12 pisteen Riihimäen Palloseuran.

MPS/Atletico Malmi odotti paljon rakkaan naapurinsa Puistolan Urheilijoiden kohtaamisesta. Myös vedonlyöntiennakot puolsivat ”Ticon” menestystä. Toisin kävi, PuiU oli tällä kertaa parempi kontrolloiden ottelua. Etenkin toisella jaksolla joukkueet tarjosivat melkoisen hyvää ja välistä draamallistakin futista. Yleisö nautti.

Ticon 2-1 tappio oli ensimmäinen vuosiin, jonka se on sarjapeleissä hävinnyt puistolalaisille. Tämä näkyi myös ottelun jälkeen riemukkaiden Puistolan pelureiden tuuletuksissa.

MPS/Atletico Malmi on lohkossa sijalla 11. Pisteitä malmilaisilla on plakkarissaan 16. Seuraava mahdollisuus lisäpisteisiin on nyt perjantaina 25.9. klo 20.35 Tapanilan urheilukentän uutukaisella tekonurmella, kun vastaan asettuu sarjan hännänhuippu JäPS/47.

Malmin Ponnistajilla on takanaan synkkä tappioputki, viisi peräkkäistä selkäsaunaa. Ymmärrettävää on se, että kaikki malmilaisia löylyttäneet joukkueet sijoittuvat lohkossa viiden parhaan joukkoon. Viime viikolla ponnarit sai kokea SAPA/3:n paremmakseen 3-0 luvuin.

Ponnistajat kaipaavat mieluusti kohennusta sarjapaikkansa varmistamiseksi. Sijoitus on nyt 15., ja tilillä on 12 sarjapinnaa.

Ensi perjantaina 25.9. klo 19.15 on hyvät saumat kartuttaa pistetiliä. Silloin Tapulin tekonurmella vastaan asettuu 16 pisteen Koivukylän Palloseura.

Heimo Laaksonen