Kaksijakoinen viikko Kolmosessa

Atletico Malmin tehomiehinä häärivät yhteensä jo 32 osumaa tällä kaudella iskeneet Jesse Ketonen, Mikko Kouri ja Jonne Ketonen. Kuva Janne Vottonen

Paikallisjoukkueet keräsivät tällä viikolla yhtä monta voittoa kuin tappiota. Voitoista vastasivat kolmoslohkon Atletico Malmi ja PuiU, tappiot kirjattiin puolestaan kakkoslohkon Old Starsille ja Ponnistajille.

MPS / Atletico Malmi vieraili torstaina Riihimäellä ja haki rutiinipisteet RiPSistä lukemin 1-3. Aikaisen alkamisajankohdan tuomista haasteista huolimatta voittajasta ei jäänyt juuri epäselvyyttä ja ainoastaan heikko viimeistely piti lukemat maltillisina.

Hienon 90-minuuttisen pelanneella Ticolla oli nimittäin varaa hukata muun muassa rangaistuspotku ja puolentusinaa läpiajoja kauden viimeisessä nurmiottelussaan. Illan kolmesta malmilaisosumasta vastasivat tutut nimet: Jonne Ketonen, Jesse Ketonen ja veljesparia täydentänyt Mikko Kouri.

Atleticolle voitto oli jo kauden kahdestoista ja samalla joukkue vankisti sijoitustaan kolmoslohkon neljäntenä 39 pisteellään. Kärkikaksikko on jo käytännössä karannut, mutta kolmanteen sijaan olisi vielä mahdollisuudet.

Seuraavan kerran Tico hakee täyttä pistesaalista tulevana lauantaina, 24.9. kello 17.30. Tuolloin Tapanilan tekonurmella vastassa on Tikkurilan Palloseura.

 

Puistolan Urheilijat pelasivat kenttäremontin vuoksi evakossa Atleticon kotibaanalla, Pukinmäen nurmella. Vieras kenttä ei silti menoa haitannut, vaan joukkue hoiteli PKKU/Allianssin 2-0-lukemin. Putoamistaiston kannalta äärimmäisen arvokas voitto pari pistettä ylempänä olleesta vierailijasta ei irronnut helpolla, mutta kuitenkin ansaitusti.

Ottelun hahmoina kunnostautuivat erityisesti ensimmäisellä jaksolla Petri Oravaiselle rankkarin hankkinut ja toisella puoliskolla ottelun maalillaan tappanut Sami Rinta-Kahila.

PuiUn loppukausi menee jännäksi, sillä toisesta varmasta putoajan paikasta – Vesan ohella – kamppailee viisi joukkuetta kahden pisteen sisällä. 14 pistettä keränneellä PuiUlla on kuitenkin yksi rästipeli jäljellä ja seuraavaksi vastassa on tasatahtiin Puipan kanssa lykkivä HyPS. Ottelu pelataan to 22.9. kello 18.30 Kankurin tekonurmella, Hyvinkäällä.

 

MPS / Old Stars joutuu puolestaan taistelemaan sarjapaikastaan ihan tosissaan, eikä perjantainen kamppailu Espoon Tikkaa vastaan tuonut helpotusta. Siltamäen surkeakuntoisella nurmella pelattu kamppailu meni enemmänkin brittiläistyyppiseksi ilmapalloiluksi, minkä vierailija taisi paremmin.

Puoliajalla oltiin vielä niukassa 1-2-tilanteessa Juhana Harlinin tehdessä vanhojen tähtien ainokaisen, mutta Tikka nakutteli toisella puoliajalla vielä pari lisää ja vei pisteet kliinisen viimeistelynsä ansiosta loppulukemin 1-4.

Old Starsin asema on haastava, sillä vaikka pisteitä on puistolalaiskollegoiden tapaan kasassa 14 ja rästipelikin vielä jäljellä, ei se kakkoslohkossa riitä kuin toiseksi viimeiseen sijaan. Edellä oleva PK-35 on 18 pisteessä ja I-HK / OMV kerännyt vielä yhden enemmän. Pistesaaliin soisi siis karttuvan jo tulevana torstaina, 22.9., kun joukkue kohtaa Porvoossa hännänhuippu Akilleksen kello 19.30 alkaen.

 

Malmin Ponnistajat jatkoi pisteiden metsästystä lauantaina Sipoossa. Ensimmäisellä jaksolla Sibbo Vargarnaa vastaan mentiin vielä 2-2-tasalukemissa Santeri Kauppisen ja paikallisjoukkueista kovinta jälkeä maalitilastossa tehneen Joel Tuovisen iskiessä osumat mieheen.

Mutta liekö Suomen Cup -tappio Kakkosessa dominoineelle FC Hongalle painanut vielä jaloissa, sillä SibboV korjasi potin toisen jakson voitto-osumallaan ja jätti näin Ponnistajat pisteittä.

Ponnistajat on tällä hetkellä lohkonsa kolmantena 33 pisteellä, kun jäljellä on vielä kolme kierrosta. Seuraavaksi vastaan asettuu nousua hamuava PKKU. Ottelu pelataan to 22.9. kello 18.30 Tapulin tekonurmella.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliHoivakodin rakentaminen alkanee vielä tämän vuoden puolella
Seuraava artikkeliPuistola-Seuran taidenäyttelyistä nautittu 40 vuotta