Valtuustoaloite Malmin kuivasta vesialtaasta

malmintorinallas
Miksi tässä altaassa ei nähdä kuin sadevesilammikoita? Kuva Janina Issakainen

Puistolalainen, kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen Heimo Laaksonen jätti viime viikolla kaupunginvaltuustossa aloitteen Ylä-Malmin torin vesialtaasta, joka vuodesta toiseen on suurimman osan kesästä kuivana. Kuiva ja tyhjän ruma allas on tänäkin kesänä ihmetyttänyt kovasti asukkaita.

Laaksonen keräsi valtuustoaloitteensa tueksi nimet 24:ltä kaupunginvaltuutetulta. Koillishelsinkiläisistä valtuutetuista muun muassa Kauko Koskinen (kok), Terhi Peltokorpi (kesk), Veronika Honkasalo (vas) ja Björn Månsson (rkp) yhtyivät Laaksosen aloitteeseen, jossa vaaditaan selvitystä vedettömään altaaseen.

Veden puuttumisen lisäksi aloitteessa todettiin alueen epäsiisteys, muun muassa valaisinkuvut ovat vaurioituneita ja torin kivetykset ovat ruohottuneen epäsiistejä. Asia siirtyi nyt virkamieskäsittelyyn. Vastaus ongelmaan tulee muutaman kuukauden sisällä, hyvissä ajoin ennen ensi kesää.

Teija Loponen